Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Γιατί ο κόσμος γλεντάει αυτήν την ημέρα όταν μιλάμε για Κοίμηση της Θεοτόκου;


 Νίκος Πρασσάς

– Γιατί ο κόσμος γλεντάει αυτήν την ημέρα όταν μιλάμε για Κοίμηση της Θεοτόκου;

– Πολλή ωραία ερώτηση. Οι κοινωνίες εορτάζουν κάτι για να ξεχνιούνται ώστε να μην συνεχίζουν τον αγώνα τους!

– Ποιος έβαλε τις κοινωνίες να το κάνουν; Και γιατί, πάλι καλά, δεν το εφάρμοσαν και την Μεγάλη Παρασκευή; Ήμαρτον Θεέ μου! 

– Οι κυβερνήσεις των κρατών τους που υπακούουν στο Σύστημα που τις «έδωσε»  την «ανεξαρτησία» τους, για να πωλούν και ν' αγοράζουν τους πολίτες τους, κι αν όχι αυτούς, ενίοτε και τις ίδιες τις χώρες τους.

– Σ' ευχαριστώ πολύ, είχα χρόνια αυτή την απορία.

:

Οι απορίες δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ούτε οι άνθρωποι να ρωτάνε, όπως κάναμε παιδιά στο σχολείο και συντηρούσαμε την λογική της σκέψης μας.

Σήμερα, οι κοινωνίες ζουν στην συνήθεια της επανάληψης δίχως να γνωρίζουν τον βαθύτερο λόγο ενός γεγονότος, κι όσοι πιστεύουν κάτι αντί να το τιμούν αξιοπρεπώς προσκυνούν την κατωτερότητά τους ως α(μερι)μνοί άνθρωποι στην παρούσα κοπαδοπροβατοποίησή τους, την προσωπική φυλάκισή τους και την επεξεργασμένη πλέον υπόστασή τους για να περνάν καλά, να πηγαίνουν στις διακοπές τους, να ταξιδεύουν, δίχως να συνειδητοποιούν την στέρηση ελευθερίας τους

...

Εξαρτώμενοι κι αποκλεισμένοι πλήρως απ' αυτό που υποτίθεται θέλει να τους σώσει, αντί να το εξαφανίσουν για την κατάντια που τους έφερε.

Παναγιά μου, κάνε ένα θαύμα, όχι μόνο να σώσεις τους πιστούς σου, αλλά και να φωτίσεις αυτούς που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού είτε με τις πρακτικές ή τις αμαρτίες και την άγνοια τους.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις