Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Κακοκαιρία σάρωσε κεντρική και δυτική Ελλάδα: Δέντρα ξεριζώθηκαν και δρόμοι έγιναν ποτάμια -Αγνοείται ψαράς στην Αμφιλοχία


 Φθινοπωρινό ήταν το σκηνικό σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας σήμερα, Πέμπτη 26 Αυγούστου, με τον καιρό να αλλάζει, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν οι ουρανοί και οι βροχές να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν Ηπειρος και Θεσσαλία, όπως και ένα τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Λάρισα, Τρίκαλα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, αλλά και η πολύπαθη βόρεια Εύβοια δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα από μπουρίνια που προξένησαν αρκετές ζημιές. Μάλιστα, στην Αμφιλοχία αγνοείται και ψαράς, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές.

Καλοκαιρινό μπουρίνι με πτώσεις δέντρων και πτώσεις δέντρων στη Λάρισα

Ισχυρό μπουρίνι σάρωσε τη Λάρισα και τα περίχωρά της, με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχή και τον ισχυρό αέρα. Πολλοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης έγιναν ποτάμια, ενώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός, γιατί σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές

Το μπουρίνι ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και αιφνιδίασε τον κόσμο, αφού συννέφιασε και σκοτείνιασε ξαφνικά και λίγο αργότερα ξέσπασε και η βροχή που θύμισε τροπικές περιοχές.


Καταιγίδα σε Βόλο και Πήλιο: Ξηλώθηκε σκεπή στον Αλμυρό -Καταστροφές στη Νέα Αγχίαλο
Σφοδρή καταιγίδα έκανε σαρωτικό πέρασμα από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (26/8) στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχόπτωση και τις θυελλώδεις ριπές του ανέμου.

Το καλοκαιρινό μπουρίνι φάνηκε ότι θα πλήξει τον Βόλο και το Πήλιο από τις 17:00 και μετά, όταν ξαφνικά άρχισε να συννεφιάζει και να χάνεται ο ήλιος. Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια και έχουν προκληθεί ζημιές σε τέντες κτιρίων και σε διαφημιστικές πινακίδες που ξήλωσε ο άνεμος, αλλά και σε πολλές καλλιέργειες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κύριο χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι η μεγάλη ποσότητα βροχής, σε συνδιασμό με τους πολύ έντονους ανέμους και οι κεραυνοί που πέφτουν στην περιοχή, ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη και όσα αυτοκίνητα κινούνται έχουν φώτα αναμμένα και την ελάχιστη ταχύτητα.<


Αισθητό έκανε το πέρασμα του και από τον Αλμυρό το καλοκαιρινό μπουρίνι που έπληξε σήμερα την Μαγνησία. Ειδικότερα, σύμφωνα με το almyros.gr και όπως αναμεταδίδει το thenewspaper.gr, κατά τόπους υπήρξε διακοπή ρεύματος ενώ στο οδικό δίκτυο έξω από τους Κωφούς στέγη από πνοιμιοστάσιο «ξηλώθηκε» και προσγειώθηκε στον δρόμο.

Επίσης, καταστροφές σημειώθηκαν σύμφωνα με την ιστοσελίδα almyros.gr στην παραλία της Νέας Αγχίαλου, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ οι επιχειρηματίες της περιοχής έτρεξαν να μαζέψουν τραπέζια και ξαπλώστρες, με κάποιες ομπρέλες να μην αντέχουν τη μανία των φαινομένων και να σπάνε.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν δεκάδες για να ενημερώοσυν για τις ζημιές που προκλήθηκαν από το μπουρίνι.


Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σήμανε συναγερμός για τα σκάφη αναψυχής που βρίσκονταν εν πλω και έχει βγει σχετική ανακοίνωση. Η θερμοκρασία πάντως είναι στους 34 βαθμούς και η υγρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σαρωτικό το πέρασμα της καταιγίδας στα Τρίκαλα
Σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/8) στα Τρίκαλα. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν παράλληλα, είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά, σύμφωνα με το trikalavoice.gr.



Ξηλώθηκαν ομπρέλες στο Πευκί της βόρειας Εύβοιας
Σφοδρή ήταν η καταιγίδα που χτύπησε και το Πευκί στη Βόρεια Ευβοια, με τους ανέμους να ξηλώνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες από την παραλία ανέφερε το eviavima.gr. Ολα αυτά έγιναν σε μια περιοχή, η οποία πριν από κάποιες ημέρες είχε πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.


Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια στα Ιωάννινα -Πεσμένα δέντρα και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς έπληξε την Πέμπτη (26/8) το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

Περίπου ένα μισάωρο ήταν αρκετό για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια, με το πρόβλημα από συγκεντρωμένα ύδατα να εντοπίζεται κυρίως στην παραλίμνια περιοχή, όπου έπεσαν δέντρα και κλαδιά. Η Πυροσβεστική βρέθηκε στους δρόμους για την κοπή και την απομάκρυνσή τους, με στόχο την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Μάλιστα, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στη Διονυσίου Φιλοσόφου, στον μώλο, λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα.



Παράλληλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv-news.gr, συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν σε σημεία όπου έπεσαν κολόνες, αλλά και καλώδια, λόγω του αέρα προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.


Από τις διακοπές ρεύματος που έχουν αναφερθεί, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και φωτεινοί σηματοδότες ακόμα και στο κέντρο της πόλης, με την Τροχαία να βρίσκεται στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα για τη διευκόλυνση των οδηγών.


 Χάος στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας
Ισχυροί άνεμοι έπληξαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (26/8) τα παράλια στο νομό Πρέβεζας, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr. H απότομη αλλαγή του καιρού ξάφνιασε τους παραθεριστές και ιδιαίτερα όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από το Κανάλι όπου ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Καταστράφηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες, έπεσαν δέντρα, ενώ έσπασαν μέχρι και τα φωτιστικά. Ανάλογες εικόνες επικρατούν και σε Καστροσυκιά, Μονολίθι και Μύτικα.

Ο δήμαρχος της Πρέβεζας, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, έκανε λόγο για χάος κυρίως στην παραλιακή ζώνη. Για εικόνα καταστροφής έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Νέας Ενωσης Ξενοδόχων της πόλης, Πολύκαρπος Χαλκίδης.

Αγνοείται 27χρονος ψαράς στην Αμφιλοχία -Αναποδογύρισε η βάρκα λόγω κακοκαιρίας
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αμφιλοχία, όπου αγνοείται 27χρονος ψαράς, η βάρκα του οποίο αναποδογύρισε λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα karvasaras.gr, δύο ψαράδες στην περιοχή Καλαμάκι κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες στο Μενίδι ψάρευαν, όταν η βάρκα τους -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πιθανόν από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε στον Αμβρακικό- αναποδογύρισε και βρέθηκαν στη θάλασσα.

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έρευνες από ντόπιους ψαράδες και το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας, ενώ αναμένεται και δύτης όπου θα συνδράμει στις προσπάθειες ανεύρεσης του 27χρονου ψαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Μέσου, πρόκειται για νεαρό επισκέπτη στην περιοχή του Μενιδίου.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις