Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι: Η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα στήριξης στους πληγέντες


 Δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πληγέντων από τις φωτιές.

Όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης «είναι ήδη θεσμοθετημένο και δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Τώρα είναι η κούρσα για να δούμε ποιοι ακριβώς είναι για να μην τους έρθει καν εκκαθαριστικό».

Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα γίνει με ταχύτητα για να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι πληγέντες από τις φωτιές

Για την άμεση ενεργοποίηση του πακέτου μέτρων για τους πυρόπληκτους και τις επιχειρήσεις, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει μια συνολική παρέμβαση και θα γίνει με ταχύτητα για να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι άνθρωποι που επλήγησαν.

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε «έχουμε βάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την πολιτική προστασία. Συνολικά έχουμε ένα πρόγραμμα για την πολιτική προστασία πάνω από 1 δισ. ευρώ. Ήδη δώσαμε φέτος σημαντικά ποσά για την προληπτική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη φορά. Πρέπει να φτιάξουμε έναν κουμπαρά για τις φυσικές καταστροφές. Τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις φωτιές τις σηκώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, ο οποίος έχει σηκώσει τεράστια βάρη».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων, σημείωσε «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία τη οικονομίας.

Παρά τις δυσκολίες, τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στον τουρισμό από ότι είχαμε προγραμματίσει και αν καταφέρουμε να κρατηθούμε, θα έχουμε έναν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και αυτό θα μας δώσει δημοσιονομικό χώρο, για τα επόμενα χρόνια και θα ξαναδούμε όλα τα νούμερα και από τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη, θα μπορούμε να σας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε από το 2022 και μετά».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις