Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021

Τα πάντα για να σωθεί το αεροταξί του Μητσοτάκη (Audio)


 Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021. Οι πυρκαγιές κατακαίνε τη βόρεια Εύβοια και την Αττική, ενώ και στις δύο περιοχές επιχειρούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης, εκδίδεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ΝΟΤΑΜ με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις, οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις στις περιοχές οι οποίες καίγονται, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται κυρώσεις.

Παρότι οι φωτιές είναι σε πλήρη εξέλιξη ένα ελικόπτερο λαμβάνει κατ’ εξαίρεση άδεια απογείωσης από περιοχή η οποία βρίσκεται μέσα στην αποκλεισμένη ζώνη. Πρόκειται για ελικόπτερο του ομίλου ΑΝΤ1, δηλαδή της οικογένειας Κυριακού η οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό. Το ελικόπτερο, το οποίο είχε προορισμό τη βίλα της οικογένειας Κυριακού στο Πόρτο Χέλι, απογειώθηκε, όπως αποκαλύπτει το Documento που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή, παρά την αρχική άρνηση του κέντρου έλεγχου και κατόπιν… άνωθεν παρέμβασης.

Στο παρακάτω ηχητικό ντοκουμεντο μπορείτε ν’ ακούσετε την επικοινωνία του πιλότου με το κέντρο ελέγχου το οποίο ενημερώνεται για την απογείωση από την περιοχή της Άνοιξης και για τον προορισμό που δεν είναι άλλος από το Πόρτο Χέλι.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε την ημέρα εκείνη στο κέντρο ελέγχου των πτήσεων, λόγω της απαγόρευσης εναέριας κυκλοφορίας στις φλεγόμενες περιοχές, είναι το γεγονός ότι λιγότερο από μισή ώρα πριν από την απογείωση του  ελικοπτέρου του πρωθυπουργικού φίλου, το κέντρο ελέγχου απαγόρευσε ρητώς σε άλλο αεροσκάφος όχι απλώς να προσγειωθεί μέσα στην απαγορευμένη ζώνη, αλλά και ακόμη και να τη διασχίσει.

Από τη συνομιλία του κέντρου ελέγχου με τον πιλότο, την οποία επίσης αποκαλύπτει το Documento, διαφαίνεται η αγωνία της ελέγκτριας να μην μπει το ελικόπτερο στην αποκλεισμένη περιοχή ώστε να μην παρεμποδιστεί το έργο της πυρόσβεσης που πραγματοποιείται την ίδια ώρα.

Φυσικά, ακόμη και όταν μια ΝΟΤΑΜ απαγόρευσης πτήσεων είναι εν ισχύ μπορεί να δοθεί κατ’ εξαίρεση άδεια. Αυτό όμως για λόγους διακομιδής ασθενούς ή κάποια άλλη σοβαρή αιτία, πράγμα που δεν προκύπτει πως ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις