Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Βόρεια Εύβοια: Έτσι είναι η Αγία Άννα μετά τη σαρωτική πυρκαγιά (Photos)


 Στάχτες και αποκαΐδια άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που επί πάνω από μία εβδομάδα έκαιγε στην βόρεια Εύβοια, καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

Στην περιοχή της Αγίας Άννας οι αεροφωτογραφίες ραγίζουν την καρδιά, για την άλλοτε καταπράσινη περιοχή που έχει μετατραπεί σε ένα γκρίζο τοπίο.

Όμως, κάτω από τα αποκαΐδια υπάρχουν ήδη τα σπέρματα μιας νέας ζωής, που με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να αναγεννήσουν το δάσος.

Μεγάλο συλλαλητήριο πυρόπληκτων – «Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας»

Σημειώνεται ότι το Σάββατο στη βόρεια Εύβοια, στον κόμβο της Στροφυλιάς, πραγματοποιήθηκε μεγάλο συλλαλητήριο τοπικών φορέων με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων ώστε οι κάτοικοι να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Την κινητοποίηση «αγώνα και αλληλεγγύης» συνδιοργάνωσαν τα σωματεία των ρητινοκαλλιεργητών και δασεργατών, ο αγροτικός σύλλογος Μαντουδίου και επιτροπές αγώνα από τα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Το «παρών» έδωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του κόμματος.

Πυρόπληκτοι από όλα τα χωριά που δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα το προηγούμενο διάστημα έφτασαν εκεί να διαδηλώσουν τα αιτήματα τους ενώ λίγα 24ωρα πριν εξελίχθηκαν γενικές συνελεύσεις τόσο στους δασεργάτες όσο και στους ρητινοκαλλιεργητές αλλά και τους μελισσοκόμους της περιοχής για να προσδιορίσουν με σαφήνεια το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

«Διεκδικούμε 100% αποζημίωση από το πρώτο και για το κάθε ζώο, ελιά, αγροτικό μηχάνημα, μελίσσι, αποθήκη, σπίτι. Μαζί με τον αγροτικό σύλλογο, το σωματείο ρετσινάδων, όλοι μαζί χτίζουμε μέρα με τη μέρα τείχος διεκδίκησης, αγώνα, ελπίδας», σημείωσε εκ μέρους των οργανωτών ο Μπάμπης Τσιβίκας μέλος του ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Κηρίνθου.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν εκτός όλων των άλλων άμεσα αντιπλημμυρικά μέτρα με παράλληλη απασχόληση των ρετσινοκαλλιεργητών και όπως λένε «έχουν και τα αναγκαία εργαλεία αλλά και τη γνώση του δάσους».

Ζητούν άμεσα «εκπόνηση διαχειριστικών μελετών από τα δασαρχεία και τις κρατικές υπηρεσίες» για να επανέλθει όπως λένε το πευκοδάσος και «να μην γίνει ζούγκλα» ενώ σημειώνουν με νόημα ότι «οι δασεργάτες και οι ρετσινοσυλλέκτες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής ευρύτερα θα πρέπει να είναι αυτοί οι οποίοι θα απασχοληθούν για την φροντίδα και την ανάπτυξη του καμένου δάσους».

Τέλος προβάλλουν τα ζητήματα αποκατάστασης των ζημιών αλλά και συνταξιοδοτικά θέματα για εκείνους που πλέον όπως λένε «δεν έχουν αντικείμενο εργασίας».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις