Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Αρνητής εκτέλεσε εν ψυχρώ νεαρό υπάλληλο βενζινάδικου επειδή του ζήτησε να φορέσει μάσκα

 Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από το ειδεχθές έγκλημα με θύμα έναν 20χρονο.

Τη ζωή ενός φοιτητή, ο οποίος εργαζόταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, επειδή του ζήτησε να φορέσει μάσκα, αφαίρεσε ένας 49χρονος στη Γερμανία.

Η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 20χρονου το περασμένο Σάββατο (18/09) έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας.

Το νήμα της ζωής του άτυχου νέου έκοψε ένας πελάτης καθώς αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει από τη στιγμή που μπήκε στο κατάστημα του βενζινάδικου χωρίς μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο 49χρονος από το Ίνταρ-Όμπερσταϊν, ο οποίος δήλωσε αρνητής των μέτρων κατά της διασποράς του φονικού ιού, υποστήριξε μάλιστα στις Αρχές ότι το έκανε από οργή, ενώ αισθανόταν «εγκλωβισμένος» λόγω της πανδημίας, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματά του» χωρίς να βλέπει «καμία άλλη διέξοδο».

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο νεαρός υπάλληλος αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον δράστη, ο οποίος ήθελε να αγοράσει μια συσκευασία με μπίρες, επειδή δεν φορούσε μάσκα. Ο 49χρονος έφυγε τότε φανερά εκνευρισμένος, αφήνοντας τις μπίρες στο ταμείο και επέστρεψε μιάμιση ώρα αργότερα.

Αυτήν τη φορά φορούσε μάσκα, ωστόσο την έβγαλε επιδεικτικά όταν έφθασε μπροστά στο ταμείο, προκαλώντας τον 20χρονο. Όταν εκείνος τού είπε να τη φορέσει ξανά, έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Ο φοιτητής πέθανε ακαριαία, ενώ ο δολοφόνος του παραδόθηκε την επομένη και προφυλακίστηκε. Σε έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία της Ρηνανίας-Παλατινάτου στο διαμέρισμά του, εντόπισε όχι μόνο το όπλο του εγκλήματος, αλλά και άλλα πυροβόλα όπλα, όπως και πυρομαχικά.

Η δολοφονία στη δυτική πόλη Ίνταρ-Όμπερσταϊν πιστεύεται ότι είναι η πρώτη στη Γερμανία που συνδέεται με τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για την COVID-19.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φρανκ Φρίχαουφ, χαρακτήρισε τη δολοφονία «αποτρόπαιη», ενώ η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που κατάγεται από την περιοχή, δήλωσε σοκαρισμένη.

Επίσης, η οικολόγος Κατρίν Γκόρινγκ Έκχαρντ έγραψε στο Twitter πως είναι «βαθιά συγκλονισμένη» από τη δολοφονία, η οποία όπως υποστήριξε, είναι «το βάρβαρο αποτέλεσμα του μίσους».

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε πάντως αν ο 49χρονος ανήκει στο κίνημα των Querdenker που έχουν ταχθεί κατά των υγειονομικών περιορισμών στη Γερμανία.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως πολλοί κάτοικοι της περιοχής άφησαν λουλούδια, λούτρινα αρκουδάκια, αναμμένα κεριά και άλλα αντικείμενα στο σημείο του εγκλήματος, αποτίνοντας φόρο τιμής στον αδικοχαμένο φοιτητή.



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις