Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

«Άτακτη υποχώρηση»: Η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού λέει τελικά «όχι» στην 3η δόση εμβολίου

 


Περιμένει τώρα τον ΕΜΑ

Να μαζέψει άρον άρον το σκάνδαλο που πήγε να ξεσπάσει με τις τρίτες δόσεις προσπαθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς όπως είχαμε τονίσει στο

pronews.gr ετοιμαζόταν να συστήσει την χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, παρόλο που δεν υπήρχε καμία σχετική έγκριση. 

Τελικά, έπειτα από το σάλο που ξέσπασε η Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να αλλάξει απόφαση και να περιμένει την σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η συνεδρίαση της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου ήταν πολύωρη με αρκετούς επιστήμονες να διατυπώνουν ενστάσεις για την χορήγηση τρίτης δόσης σε όλους τους άνω των 60 χωρίς να έχει δοθεί το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Οι επιστήμονες κινήθηκαν στη γραμμή του ΕΜΑ αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ζητούν τα αποτελέσματα επιπλέον επιστημονικών μελετών προκειμένου να συναινέσουν στη χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό.

Να σημειωθεί ότι αρχικά η εισήγηση ήταν από τις αρχές Οκτωβρίου να αρχίσει η χορήγηση της τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό. Με την ανατροπή στη θέση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού άνοιξε μόνο για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις