Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

AUKUS: Το Παρίσι «κόβει» κάθε επαφή - Ακυρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας


 Συνεχίζεται η κρίση (και θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια εκτός εάν οι ΗΠΑ ζητήσουν «συγχώρεση» με κάποιο υψηλής αξίας αντάλλαγμα) μεταξύ της Γαλλίας και των αγγλοσαξονικών χωρών καθώς το Παρίσι ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχουν αυτήν την εβδομάδα η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί με τον Βρετανό ομόλογό της.

Λίγο μετά φού η Αυστραλία ακύρωσε τη σύμβαση προμήθειας γαλλικών υποβρυχίων, κατόπιν συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία όπως ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές απόψε.

Τα υπουργεία Άμυνας Γαλλίας και Βρετανίας δεν έχουν ακόμη κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα. Οι πηγές επιβεβαίωσαν ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian που ανέφερε ότι η συνάντηση ματαιώθηκε.

Η ουσία είναι ότι πρώτη φορά στην Ιστορία (με εξαίρεση τις ελληνουρκικές σχέσεις) έλαβε χώρα τέτοια ρήξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ χωρών του ΝΑΤΟ και αυτό αποτελεί επίτευγμα της διακυβέρνησης Μπάιντεν...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία αν και απέχει πολύ από το ένδοξο αυτοκρατορικό της παρελθόν, ωστόσο είναι πυρηνική δύναμη και είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη μαζί με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Βρετανία που μπορεί να παράξει όλα τα οπλικά συστήματα αποκλειστικά με δικές της δυνάμεις, πόρους και ικανότητες.

Εάν οι ΗΠΑ δεν προσφέρουν ένα μεγάλο αντάλλαγμα οικονομικής ή γεωστρατηγικής φύσεως το Παρίσι όχι μόνο δεν θα «ξεχάσει» αλλά θα τραβήξει το σχοινία στα άκρα.

'Αλλωστε γιατί να μην το κάνει; Για τους Αμερικανούς αθέτησε την συμφωνία για τα ελικοπτεροφόρα Mistral το 2014. Τώρα οι ίδιοι που τους το ζήτησαν αυτό, τους "κόστισαν" 90 δισ. ευρώ συμφωνία!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις