Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

FDA: «Πράσινο» φως για εμβολιασμό με τρίτη δόση μόνο σε πολίτες άνω των 65 ετών

 


Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξουσιοδότησε τον εμβολιασμό με τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer και BioNTech για την Covid-19 μόνο για άτομα 65 ετών και άνω και ευάλωτες ομάδες.

Η απόφαση του FDA έρχεται μετά από μια 8ωρη συνάντηση του Οργανισμού τις προηγούμενες ημέρες, όπου μια ομάδα εξωτερικών εμπειρογνωμόνων συζήτησε και ψήφισε την εφαρμογή του εμβολίου της Pfizer για να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις στο ευρύ κοινό.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια και τα Σχετικά Βιολογικά Προϊόντα ψήφισε κατά 16-2 κατά της διανομής των εμβολίων σε Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω, πριν υιοθετήσει ομόφωνα ένα εναλλακτικό σχέδιο χορήγησης τρίτων δόσεων σε ηλικιωμένους Αμερικανούς και σε εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες εάν προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θέλει να αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις στο ευρύ κοινό ήδη από αυτήν την εβδομάδα, εν αναμονή της άδειας από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Σε έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα η Pfizer αναφέρθηκε σε μια μελέτη παρατήρησης στο Ισραήλ που έδειξε ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου, όταν η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αυξήθηκε σε όλη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις