Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Κούβελας VS Εξαδάκτυλος: "Βλακώδης ο εμβολιασμός παιδιών" ή "θα θρηνήσουμε παιδιά χωρίς το εμβόλιο";


 Διασταυρώνουν τα ξίφη τους μέσω Sputnik ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά τη Δευτέρα. Και δεν αγωνιούν μόνο οι γονείς, για το τι μέλλει γενέσθαι επιδημιολογικά στα σχολικά συγκροτήματα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και οι εκπαιδευτικοί που μετράνε με τρόμο τις μέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους, αναρωτώμενοι ποια διάρκεια μπορεί να έχει η προστασία. Και για πόσους μήνες παραμένουν, επί της ουσίας, θωρακισμένοι, τη στιγμή που δεν ανήκουν στις ομάδες που δικαιούνται να προχωρήσουν στην τρίτη δόση. Κινδυνεύουν;

«Δεν έχουμε καμία ασφαλή ιδέα για τη διάρκεια ζωής ενός εμβολίου. Μάλλον είναι 8μηνη, γιατί αυτό έχει ανακοινώσει μετά από μελέτες η Pfizer» επισημαίνει στο Sputnik o Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ.

«Αλλά δεν ξέρουμε με ασφάλεια πόσο διαρκεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού» προσθέτει. «Υπάρχει αποκλειστικά μια οδός: Οι εξετάσεις αίματος, προκειμένου να φανούν τα αντισώματα» εξηγεί.

Στο μεταξύ, το 10% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
«Να το ξεκαθαρίσουμε. Τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν μας προστατεύουν από το να νοσήσουμε. Νοσούν και εμβολιασμένοι. Προσπαθούμε να χτίσουμε μέσω εμβολιασμών ένα τείχος ανοσίας που είναι αδύνατο να χτιστεί» τονίζει ο καθηγητής, χαρακτηρίζοντας «βλακώδη κι οριακά αποδεκτό τον εμβολιασμό των παιδιών» για τον οποίο ωστόσο υπερθεμάτισαν οι κ. Τσιόδρας, Μόσιαλος, Εξαδάκτυλος κ.ά.

Τι ισχύει με τον εμβολιασμό παιδιών
«Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν είναι καν σύννομος» υπογραμμίζει ο κ. Κούβελας, εξηγώντας μας τους λόγους:
«Πρώτον, δεν έχει δοθεί επίσημα άδεια για τον εμβολιασμό των παιδιών. Άρα δεν είναι σύννομος. Αν πεθάνει παιδί από το εμβόλιο καταλαβαίνετε τι θα γίνει;» ρωτά.
«Δεύτερον, συνεχίζει, τα παιδιά δεν κινδυνεύουν. Στους 13.000 νοσούντες πόσοι είναι κάτω από 17 ετών. Δύο; Το νούμερο δύο είναι τυχαίος αριθμός.
Τρίτον, ο εμβολιασμός των παιδιών δεν γίνεται για να προστατευτούν τα ίδια. Αλλά για να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι. Ο εμβολιασμένος όμως αν κολλήσει θα κολλήσει με την ανθεκτικότερη μορφή του ιού, κι αυτή θα μεταδώσει, άρα γίνεται πιο επικίνδυνος».
«Ένας νέος, κι ένα παιδί δεν έχει νόημα να εμβολιαστεί. Τα εμβόλια είναι για τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς» συνοψίζει.
Κάθετα υπέρ του εμβολιασμού παιδιών είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος.
«Τα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται γιατί δεν ξέρουμε τις μακροχρόνιες συνέπειες της νόσου COVID-19 αν νοσήσουν» επισημαίνει στο Sputnik. «Επιπλέον αν νοσήσουν όλα, τότε θα θρηνήσουμε παιδιά» προσθέτει.
«Ήδη στις ΗΠΑ έχουμε και θανάτους παιδιών» συνεχίζει, διευκρινίζοντας ότι ο πλήρης εμβολιασμός φθίνει μετά το 8μηνο, «χωρίς αυτό να ισχύει για όλους» και «χωρίς κανείς να συνιστά τεστ αντισωμάτων».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις