Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Τουρκική φρεγάτα κατά «Nautical Geo» να μην «τολμήσει» να βγει από τα 6 ν.μ.- Αθήνα: «Θα ενημερώσουμε τους εταίρους»!


 Η αποτύπωση της πορείας της τουρκικής φρεγάτας Gemlik πλησίον των κρητικών ακτών δείχνει ξεκάθαρα ότι τα τουρκικά πολεμικά πολιορκούν κυριολεκτικά την Κρήτη, απαγορεύοντας στο ερευνητικό «Nautical Geo» που έχει μισθώσει η ελληνική κυβέρνηση να ανοιχτεί πέραν των 6 ναυτικών μιλίων προκειμένου να κάνει έρευνες για το βυθό της περιοχής όπου θα περάσει ο αγωγός east Med και την ελληνική κυβέρνηση να μιλά ότι... επιλέγει να μην στρατικοποιήσει την ξεκάθαρη τουρκική εντός ελληνικών χωρικών υδάτων πρόκληση!

Οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα θα είχε αντιδράσει με καταδίωξη του τουρκικού πολεμικού. Η ανοχή όμως που δείχνουμε συνιστά δημιουργία τετελεσμένων από την πλευρά της Τουρκίας πάνω στο παράνομο μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας που ακρωτηριάζει την ελληνική εθνική κυριαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό πλοίο πλησίασε τις ανατολικές ακτές του νησιού σε κοντινή απόσταση. Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε στη Νέα Υόρκη τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις προκλήσεις χαρακτηρίζοντας «εκτός λογικής» τη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάς της Σοφίας Φασουλάκης η Αθήνα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά και καταγράφει κάθε κίνηση του τουρκικού πλοίου το οποίο βρίσκεται περίπου 20 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μεγάλη πρόκληση από μεριάς της Τουρκίας.

Η Αθήνα επιμένει να... ενημερώνει τους συμμάχους της τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ να χρησιμοποιεί τη γλώσσα της διπλωματίας και των συμμαχιών και να αναδεικνύει με κάθε τρόπο ότι θα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις