Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Σύριος ΥΠΕΞ: «Τα τουρκικά και τα αμερικανικά στρατεύματα να αποχωρήσουν άμεσα - Λεηλατούν τους πόρους μας»


 Την άμεση αποχώρηση των τουρκικών και των αμερικανικών στρατευμάτων από την αραβική δημοκρατία ζήτησε σε ομιλία του Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal Mekdad.

Ο Mekdad τόνισε ότι οποιαδήποτε ξένη παρουσία στο συριακό έδαφος χωρίς τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης είναι παράνομη και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η «[παρουσία] των τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων, που συνεχίζουν να καταλαμβάνουν εδάφη της Συρίας με ψευδή προσχήματα, και η λεηλασία των εθνικών πόρων του συριακού λαού θα πρέπει να τελειώσει άμεσα και χωρίς καμία προϋπόθεση», είπε.

Ο Mekdad κατηγόρησε περαιτέρω την Τουρκία ότι συνεχίζει να υποστηρίζει και να προστατεύει τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Jabhat al-Nusra, στην επαρχία Ιντλίμπ, παραβιάζοντας έτσι τις υποχρεώσεις της βάσει των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στο Νουρ-Σουλτάν και το Σότσι. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν μετατρέψει την περιοχή, σύμφωνα με τον υπουργό, σε «θερμοκοιτίδα ξένων τρομοκρατών».

Ο διπλωμάτης κατηγόρησε επίσης την Άγκυρα για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου εναντίον Σύρων, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής παροχής νερού σε χιλιάδες ανθρώπους, εκτοπισμού και αναγκαστικής «τουρκικοποίησης» του πληθυσμού στα κατεχόμενα συριακά εδάφη.

Προειδοποίησε τρομοκρατικές ομάδες που εξακολουθούν να λειτουργούν στη Συρία απειλώντας τη σταθερότητά της ότι οι ξένες δυνάμεις δεν θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τον στόχο τους και ότι ο συριακός πληθυσμός θα διώξει όλες τις κατοχικές ή εχθρικές δυνάμεις.

Επιπλέον, ο Mekdad επιβεβαίωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να δεχτεί πίσω όλους τους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω εχθροπραξιών.

Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται από το 2011 με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Άσαντ να πολεμούν διαφορετικές αντάρτικες ομάδες.

Η Τουρκία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σύγκρουση υποστηρίζοντας διάφορες ομάδες της αντιπολίτευσης που πολεμούν τη συριακή κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε επίσης στις κουρδικές δυνάμεις που βρίσκονται στη χώρα παρά τις διαμαρτυρίες της Δαμασκού.

Οι ΗΠΑ, με τη σειρά τους, υποστηρίζουν τους κουρδικούς ένοπλους σχηματισμούς, οι οποίοι ελέγχουν επί του παρόντος μεγάλα τμήματα των επαρχιών Al-Hasakah και Raqqa, καθώς και ορισμένους οικισμούς στις επαρχίες του Χαλεπίου και του Deir Ez-Zor στη βορειοανατολική Συρία.

Η Δαμασκός δεν αναγνωρίζει τη λεγόμενη αυτόνομη διοίκηση της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις