Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Τώρα τους πείραξε ο αποχαιρετισμός του Σαββόπουλου στον Θεοδωράκη

 


Στην εποχή των social media, μια χειρονομία σε μια εικόνα μπορεί να γίνει αφορμή για επιθέσεις προς τον εικονιζόμενο, που φτάνουν ως και την απόλυτη ακύρωση του. Το αν η εικόνα έχει «κοπεί» από ένα ευρύτερο σύνολο, εντός του οποίου έχει τελείως διαφορετικό νόημα, συχνά δεν έχει τόση αξία, όσο η πρώτη εντύπωση, η πρώτη κριτική και στο τέλος, η αποδόμηση.

Κάποιοι ανέλυσαν την πορεία του χεριού του Σαββόπουλου

Άλλοι ζήτησαν φύλλο πορείας

Ορισμένοι μίλησαν για ασέβεια και ύβρη

Και στο τέλος υπήρξε κι ένα σχόλιο μεταπολεμικής ιστορίας με Μελ Μπρουκς (!)

Και μια λίγο διαφορετική ερμηνεία της εικόνας – πιο ψύχραιμη – από τον Πέτρο Δραγουμάνο

+

Ο σεβασμός του Σαββόπουλου στον Μίκη Θεοδωράκης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι σήμερα 77 ετών. Είναι ένας από του ’60 Τους Εκδρομείς, ένας μουσικοσυνθέτης που δημιούργησε ιστορικά album όπως το Φορτηγό, τον Μπάλλο, το Βρώμικο Ψωμί, τη Ρεζέρβα. Είναι ζωντανός θρύλος της ελληνικής μουσικής.

Επίσης όμως, είναι εύκολος στόχος για το Twitter ένας καλλιτέχνης που είναι έξω από το παιχνίδι των social media, που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πως θα ερμηνευθεί η εικόνα του από τον χ τουιτερά. Μπορούμε όμως με βεβαιότητα να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν του αξίζει ο ζόφος που δέχεται σήμερα στο ελληνικό Twitter, σε ρυθμό πολυβόλου.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι είχε στο μυαλό του όταν ύψωσε το χέρι για να κάνει πως χαιρετάει στρατιωτικά (δεν είναι ακριβώς αυτό) τον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη (προηγουμένως σε συνέντευξη του τον είχε αποκαλέσει Oh Captain, My Captain). Είναι ένας καλλιτέχνης που συνήθως σκέφτεται και πράττει με αναφορές στο σουρεαλισμό, που έχει και κάποιες επικοινωνιακές «αστοχίες» στο ενεργητικό του. Δεν είναι τέλειος.

Από την άλλη, τα tweets που έχουν ανέβει σήμερα για τον Σαββόπουλο, είναι ο ιδανικός καθρέφτης του κυνισμού (και της αφέλειας) με την οποία απαξιώνουμε άτομα στα social media, εν μια νυκτί. Χρειάζεται μόνο ένα – παράξενα – υψωμένο χέρι από τον εκάστοτε σελέμπριτι και η δουλειά γίνεται αμέσως.





ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις