Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Άγκυρα: «Η Ελλάδα θέλει ένα καλό μάθημα - Ζούμε την μεγαλύτερη κρίση από το 1974»


Νέες πολεμικές δηλώσεις από Τούρκο «αναλυτή» σύμβουλο του Ρ.Τ.Ερντογάν

Oι Τούρκοι σύμβουλοι και αναλυτές του Ρ.Τ.Ερντογάν δημιουργούν πολεμικό κλίμα και προετοιμάζουν την τουρκική κοινή γνώμη για ενδεχόμενο πολεμικό

επεισόδιο με την Ελλάδα αναφέροντας πως αυτή την στιγμή Ελλάδα και Τουρκία ζουν τη μεγαλύτερη κρίση μετά το 1974.

Συγκεκριμένα μάλιστα ο Τούρκος αναλυτής, Μπουνιαμίν Αϊγκιούν, κατηγορεί τα ελληνικά ΜΜΕ ότι ανεβάζουν την ένταση μιλώντας διαρκώς για πόλεμο και ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει ένα πολεμικό μάθημα (δηλαδή αυτός δεν μιλάει για πόλεμο) και προχώρησε και στην καταπληκτική δήλωση ότι «η Τουρκία δεν θα χάσει τον πόλεμο» (προφανώς ξεχνώντας ότι και στον Α΄Βαλκανικό Πόλεμο αυτό πίστευαν).

Σε ότι αφορά το πολεμικό κλίμα που δημιουργούν τα τουρκικά ΜΜΕ αρκεί να παρατηρηθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες, παρά διάχυση των κυβερνητικών απόψεων από συμβούλους και «ειδικούς».

Επιχειρείται δηλαδή η δημιουργία μιας «περιρρέουσας ατμόσφαιρας».

«Αποκαλούμε την Ελλάδα το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης. Όχι, δεν είναι η κακομαθημένη χώρα της Ευρώπης. Είναι η χώρα που χρησιμοποιεί η Ευρώπη. Επί του παρόντος, η πιο “χρήσιμη” χώρα για τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι η Ελλάδα.

Βιώνουμε τη σοβαρότερη κρίση από το 1974. (Η Τουρκία) δεν ξεφεύγει από την επικαιρότητα της χώρας (σ.σ. Ελλάδας) τα τελευταία 3 χρόνια. Ειδικά ο ελληνικός τύπος φωνάζει «πόλεμο» και δεν το καταλαβαίνουμε. Η Τουρκία έβγαλε το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Κι έχει λόγο γι’ αυτό η Τουρκία», σημειώνει ο Τούρκος αναλυτής Μπουνιαμίν Αϊγκιούν.

«Αλλά από την άλλη, η Ελλάδα ενήργησε κατά της Συμφωνίας του Παρισιού του 1947 και μετέτρεψε τουλάχιστον 20 νησιά σε στρατιωτικές βάσεις.

Ο Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, το έχει πει επανειλημμένα: “Σταματήστε!”. Αντίθετα, συνεχίζει να εξοπλίζεται και τι κάνει; 

Συνάπτει συμφωνία με τη Γαλλία. (Η Ελλάδα) Έχει διαθέσει τον πιο σοβαρό προϋπολογισμό των τελευταίων ετών, το 40% του προϋπολογισμού αφιερώνεται στην άμυνα και τους εξοπλισμούς.

2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς, αυτό είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό αν κοιτάξουμε τον ελληνικό προϋπολογισμό. Κι αυτοί τι κάνουν; Προβαίνουν συνεχώς σε προκλητικές ενέργειες», συνέχισε ο ίδιος.

«Γαλλία και ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ελλάδα»

Τα νησιά είναι κοντά στην Τουρκία, αλλά παρόλα αυτά η Ελλάδα εξοπλίζεται και τα ελληνικά ΜΜΕ βγάζουν πολεμικές ιαχές. Εδώ παίζουν δύο ξένες δυνάμεις: η Γαλλία και η Αμερική.

Η Γαλλία ήταν πάντα η ίδια και κατά την οθωμανική περίοδο, προκειμένου να γίνει δύναμη στη Μεσόγειο.

Η Γαλλία άρχισε να πανικοβάλλεται, ειδικά όταν η Τουρκία αύξησε την ισχύ της με πολεμικά πλοία και στη θάλασσα τα τελευταία χρόνια. Κι επειδή πανικοβλήθηκε, άρχισε να χρησιμοποιεί την Ελλάδα, πουλώντας όπλα και προκαλώντας την Τουρκία. Κι η Αμερική προσπαθεί να φέρει την Τουρκία “στα νερά της” μέσω της Ελλάδας», εξηγεί.

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή είναι μια κρίση με πολλές εξισώσεις, οπότε δεν νομίζω ότι θα λυθεί εύκολα. Αυτή τη φορά, η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία. Αυτή τη φορά η Τουρκία δεν θα χάσει πόλεμο ή εδάφη. Είναι πολύ αποφασισμένη, γιατί και η Τουρκία πήρε μαθήματα από το παρελθόν και η Ελλάδα πρέπει επίσης να πάρει ένα μάθημα», λέει και συνεχίζει

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει καν μέχρι τη Θράκη, δεν μπορεί να μπει στην Ανατολία. Ο πληθυσμός της δεν είναι αρκετός, ούτε η στρατιωτική της δύναμη. Ο ελληνικός λαός και η αντιπολίτευση δεν θέλουν πόλεμο και σύγκρουση. Είναι αυτό που είπαμε στην αρχή, τους χρησιμοποιούν οι άλλοι και μάλιστα εν γνώσει τους», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο CNNTürk ο Μπουνιαμίν Αϊγκιούν.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις