Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Συνελήφθη 34χρονος τρομοκράτης του ISIS στο κέντρο της Αθήνας

 


Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σε κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με την ΕΥΠ - Είχε μπει στην Ελλάδα από τη Λέσβο το 2018 - Είχαν απορριφθεί οι δύο αιτήσεις ασύλου που είχε υποβάλει - Οδηγείται αύριο στον εισαγγελέα

Ένας 34χρονος Ιρακινός που είχε μπει στη χώρα μας το 2018 από τη Λέσβο και είχε καταθέσει δύο αιτήσεις ασύλου οι οποίες είχαν απορριφθεί ενω εκκρεμούσε η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει, συνελήφθη το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Ο 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, όταν πριν λίγες ημέρες έφθασε κατεπείγον σήμα που ανέφερε συγκεκριμένες ενέργειες που έκανε ο τζιχαντιστής το 2014 και 2015 και ζητήθηκε ο εντοπισμός και η σύλληψη του. Έτσι, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ κινήθηκαν άμεσα, εντόπισαν και συνέλαβαν το μέλος του ΙSIS, κατέσχεσαν το κινητό του ενώ σε πλήρη εξέλιξη ειναι οι έρευνες σε συγκεκριμένα σπίτια που έμενε στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο 34χρονος εργαζόταν στην Αθήνα, ενώ η δράση του στον ISIS φέρεται να έχει καταγραφεί σε βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα στο σπίτι του 34χρονου.

Έχει κατασχεθεί το κινητό του τηλέφωνο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει βίντεο που δείχνουν τον 34χρονο το 2014-2015 στην περιοχή της Συρίας να κρατά καλάσνικοφ και να κάνει κήρυγμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αρχές προσπαθούν να βρουν ποιος ήταν ο ρόλος του στον χώρο των τζιχαντιστών καθώς και αν τα 3 χρόνια που διέμενε στην Ελλάδα είχε επαφή με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η αστυνομία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις