Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Άνω Λιόσια: Βρέθηκε σφαίρα μέσα σε νηπιαγωγείο


 Βολίδα σφαίρας εντοπίστηκε μέσα σε βρεφονηπιακό σταθμό, στα Άνω Λιόσια, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mega, στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης, εντοπίστηκε μία βολίδα σφαίρας σε κλιμακοστάσιο που οδηγεί στην κουζίνα βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ στην οδό Καλλικράτης.

Εδώ και ένα 24ωρο βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό, δηλαδή κάτω από ποιες συνθήκες έπεσε η σφαίρα στον συγκεκριμένο χώρο.

Το ευτύχημα, πάντως, είναι ότι δεν τραυματίστηκε κάποιο από τα 22 παιδιά που πηγαίνουν καθημερινά στον συγκεκριμένο σταθμό ή κάποιος εκπαιδευτικός.

Ο θάνατος του μικρού Μάριου και η παρέμβαση Σταϊκούρα για την αποζημίωση

Η είδηση αυτή πάντως φέρνει μνήμες από την τραγική περίπτωση του 11χρονου Μάριου Σουλούκου, που πριν από τέσσερα χρόνια έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα, στο Μενίδι.

Την Τετάρτη, ο Χρήστος Σταϊκούρας παρενέβη στο ζήτημα της άρνησης του δημοσίου για αποζημίωση της οικογένειας του μικρού Μάριου. Ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε την υπόθεση για την αποζημίωση για το θάνατο του 11χρονου στην αυλή του σχολείου στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και είπε ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί στις 8 Ιουνίου του 2017 σε θεατρική εκδήλωση που είχε γίνει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου τότε ο Μάριος – Δημήτριος Σουλούκος πήγαινε πέμπτη τάξη. Όλα ξεκινήσαν ως εξής: ενώ ο Μάριος – Δημήτριος περίμενε τότε να ξεκινήσει θεατρική εκδήλωση στην συνέχεια έπεσε αναίσθητος στο προαύλιο του σχολείου, αιμορραγώντας από το πίσω μέρος του κεφαλιού του. Στη συνέχεια ο Μάριος πέθανε και από την νεκροψία προέκυψε ότι ο θάνατος του προήλθε από αδέσποτη βολίδα όπλου, που του είχε προκαλέσει ωστική βλάβη στον εγκέφαλο.

Μενίδι - Μάριος

Από την πλευρά της η οικογένεια του μαθητή κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ζήτησε αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης, επιρρίπτοντας ευθύνες σε αυτό για την εγκληματική παραμέληση επί μεγάλο χρονικό διάστημα της περιοχής του Μενιδίου, παρά την αυξημένη εγκληματικότητα της περιοχής.

Πάντως το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε το 2020 στην οικογένεια αποζημίωση 490.000 ευρώ (130.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους γονείς, 80.000 ευρώ στην αδερφή, 50.000 ευρώ σε κάθε ένα από τις δύο γιαγιάδες και ένα παππού), αναγνωρίζοντας ότι ενώ υπήρχε στην επίμαχη περιοχή αύξηση της εγκληματικότητας (και ειδικά με την παράνομη χρήση όπλων), παρόλα αυτά δεν είχαν ληφθεί τα αναγκαία αστυνομικά μέτρα.

Ωστόσο από την μεριά του το Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ευθύνεται η αστυνομία για κάθε τι που γίνεται.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις