Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Bίντεο: Η Ρωσία εκτόξευσε τον πολυηχητικό Zircon από υποβρύχιο - Ανησυχία στις ΗΠΑ


 Bίντεο: Η Ρωσία εκτόξευσε τον πολυηχητικό Zircon από υποβρύχιο - Ανησυχία στις ΗΠΑ

Η Μόσχα αποκτά γεωστρατηγικό πλεονέκτημα

Η Ρωσία κατάφερε να πάρει το γεωστρατηγικό προβάδισμα έναντι των ΗΠΑ αφού μετά την επιτυχημένη εκτόξευση από φρεγάτα, πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία και την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση από υποβρύχιο του πολύχητικού πυραύλου Zircon.

Οι πολυηχητικοί πύραυλοι θεωρούνται ως το απόλυτο όπλο το οποίο διαπερνάει οποιαδήποτε άμυνα διαθέτουν οι Αμερικανοί και μπορεί να χτυπήσει τον στόχο εντός λίγων λεπτών.

Με απλά λόγια, ένας μεγάλος αριθμός από Zircon μπορεί να τελειώσει μια μελλοντική πυρηνική σύγκρουση στην αρχή της.

Οι Ρώσοι πέτυχαν να εκτοξεύσουν το όπλο αυτό από υποβρύχιο κάτι που είχαν ανακοινώσει πως θα κάνουν και έχει αναφέρει το defencenet.gr. Οι υποβρυχιακές δυνάμεις παίζουν τον βασικότερο ρόλο για το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα καθώς οι ΗΠΑ θεωρούνται ευάλωτες λόγω των μεγάλων ακτογραμμών τους και του γεγονότος ότι οι περισσότερες και μεγαλύτερες πόλεις τους (πλην Σικάγο και Ντένβερ) βρίσκονται στην Ανατολική και στην Δυτική ακτή.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως το υποβρύχιο Severodvinsk εκτόξευσε με επιτυχία στη θάλασσα Μπάρεντς τον πύραυλο, ο οποίος έπληξε τον επιλεγμένο στόχο του.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε τη νύκτα, όπως φαίνεται από τις εικόνες του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Η Ρωσία είχε πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου από πολεμικό πλοίο τον Ιούλιο. Ο πρόεδρος Πούτιν είχε ανακοινώσει μια σειρά από νέα υπερηχητικά όπλα το 2018, λέγοντας ότι μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν από την αμερικανική πυραυλική ασπίδα.

Εν τέλει απέδειξε για άλλη μία φορά ότι επρόκειτο για λόγια.

Οι Αμερικανοί βρίσκονται πίσω στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.

H Μόσχα επένδυσε σε καινοτόμα οπλικά συστήματα για να ξεπεράσει την κακή δεκαετία Γέλτσιν που την άφησε πίσω στα εξοπλιστικά προγράμματα έναντι των Αμερικανών και φαίνεται πως καταφέρνει να αλλάξει τους συσχετισμούς ισχύος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις