Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Υγειονομικών Κατά της Υποχρεωτικότητας - Ομιλητής: κ. Κων. Φαρσαλινός

 


Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Υγειονομικών Κατά της Υποχρεωτικότητας (ΥΚΥ) το Σάββατο 30.10.2021 στο Πάρκο Ελευθερίας και ώρα 16.30 μ.μ με προσκεκλημένο ομιλητή τον Ιατρό - ερευνητή κ. Κωνσταντίνο Φαρσαλινό.

Μετα το τέλος της ομιλίας, πορεία στο κέντρο της Αθήνας.




Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, MD, MPH, είναι ιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην Ελλάδα. Ασχολείται ερευνητικά με ζητήματα Δημόσιας Υγείας, με βασικό ερευνητικό του αντικείμενο το κάπνισμα, τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα και τα εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης. Πραγματοποιεί εργαστηριακή, κλινική και επιδημιολογική έρευνα ως επικεφαλής ερευνητής από το 2011.

Μέχρι σήμερα τα μέσα του 2020, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 95 μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνω από 60 επιστημονικά συνέδρια. Ήταν υπεύθυνος έκδοσης και συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού συγγράμματος για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, με τίτλο “Analytical assessment of e-cigarettes”, που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Elsevier το 2017.

Ανακηρύχθηκε Highly Cited Researcher 2019 από το Web of Science, μια λίστα ερευνητών με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο παγκόσμια επιστήμη σε 21 επιστημονικούς τομείς την τελευταία δεκαετία.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, έχει δημοσιεύσει 8 μελέτες και αρκετές προ-δημοσιεύσεις σχετικά με νόσο COVID-19, αναλύοντας παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και εξετάζοντας τη συσχέτιση μεταξύ καπνίσματος, νικοτίνης και COVID-19.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις