Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Για τρίτη φορά αναβλήθηκε ο εκσυγχρονισμός των F-16 Block-50!


 H νέα ημερομηνία ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα

Ούτε χθες πέρασε ο εκσυγχρονισμός των 38 F-16 block 50 από την Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ορίστηκε νέα ημερομηνία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Δηλαδή ένα μείζον πρόγραμμα για την Πολεμική Αεροπορία και απαραίτητο για την άμυνα της χώρας αναβλήθηκε για τρίτη φορά!

Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να μην υπάρξει νέα αναβολή αλλά σε αυτή την χώρα ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος.

O εκσυγχρονισμός στα F-16 Block 50 έπρεπε να είχε υπογραφεί από το 2018 μαζί με την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των υπολοίπων σε επίπεδο Viper.

Υποτίθεται ότι αυτά τα άφησε απ΄ έξω το ΓΕΑ με την προοπτική να χρησιμοποιηθούν τα ραντάρ που θα έβγαιναν από τα αεροσκάφη που είχαν αγοραστεί το 2005. 

Σημειώνεται ότι ο εκσυγχρονισμός τους θα στοιχίσει τώρα 700 εκατ. ευρώ ενώ τα απάρτια είναι ήδη στην κατοχή μας

O ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Γερουσίας σχετικώς με ενεργοποιήσεις προγραμμάτων για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη διαδικασία συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ.

Κατά την συνεδρίαση και κατόπιν ενδελεχούς ενημερώσεως από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής ενέκριναν τα ακόλουθα:


Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕΣ

– Κατασκευή Αεροσήραγγας που θα χρησιμοποιηθεί ως εξομοιωτής ελευθέρας πτώσεως.

– Αναβάθμιση ηλεκτροπτικών συστημάτων 19 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού “Apache” AH-64A+.

– Προμήθεια Αντιαρματικού Πυραυλικού Συστήματος.

– Προμήθεια Πυραυλικού Συστήματος για τα ελικόπτερα “Apache” AH-64 (A/D).


Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕN

– Προμήθεια Κατευθυνόμενων Βλημάτων για τον εξοπλισμό τεσσάρων Κανονιοφόρων και τεσσάρων Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου του Π.Ν.


Προγράμματα αρμοδιότητος ΓΕΑ

– Υποστήριξη Εκπαιδευτικών Αεροσκαφών Τ-6Α.

– Προμήθεια Φυσιγγίων για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4 της Π.Α.

– Επικαιροποίηση Αποφάσεως Ενεργοποιήσεως Υποπρογράμματος για τη Χρομίσθωση Συστήματος ΜΕΑ κατηγορίας MALE.

– Υποστήριξη Βλημάτων IRIS–T της Π.Α.

Τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής ενέκριναν την κατακύρωση του διαγωνισμού για τη γενική επιθεώρηση – επισκευή των κύριων Μηχανών Εσωτερικής Καύσεως των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις