Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Γ.Ιωαννίδης για παρενέργειες εμβολίων: «Δεν καλούμε τον εισαγγελέα αλλά καταγράφουμε ότι συνέβη»


 Στήριξε τον Δ.Κούβελα ο Γ.Ιωαννίδης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford και κάτοχος της έδρας C.F. Rehnborg για την Πρόληψη Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford, αναφέρθηκε στις παρενέργειες των εμβολίων και στην καταγραφή τους. 

Μετά την «βόμβα» που έριξε για την εντολή του Μαξίμου να «εξαφανιστεί» ο Γ.Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στην καταγραφή των πιθανών παρενεργειών των εμβολίων Covid-19. Ο Γ.Ιωαννίδης ουσιαστικά μίλησε για το περιστατικό με τον καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας, Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως πρέπει να συμπληρωθεί κίτρινη κάρτα για το ισχαιμικό επεισόδιο του Νίκου Χαρδαλιά. Οι δηλώσεις του Δ.Κούβελα τότε είχαν οδηγήσει στην παρέμβαση του Εισαγγελέα. 


Σε ερώτηση για τις παρενέργειες των εμβολίων ο Γ.Ιωαννίδης είπε τα εξής: «Πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα, πως θα δούμε την μεγάλη εικόνα; Κάνουμε φαρμακοεπαγρύπνηση, την κάνουμε με ηρεμία. Όταν κάποιος συνάδελφος αναφέρει πως πρέπει να καταγράφεται κάποιο περιστατικό με έναν πολιτικό δεν καλούμε τον Εισαγγελέα για να τον μαζέψει, αλλά καταγράφουμε στην φαρμακοεπαγρύπνηση ότι συνέβη. 

Και ότι προκύψει μετά από την ανάλυση των δεδομένων. Εάν δω μετά εγώ ως επιδημιολόγος ότι έχουμε ένα σήμα, όπως είχαμε ένα σήμα για θρομβώσεις, όπως είχαμε ένα σήμα για μυοκαρδίτιδες, αρχίζω και το μελετώ πιο λεπτομερώς και μεταφέρω αυτή τη γνώση και τη βάζω μέσα στις κατευθυντήριες γραμμές αφού ζυγίσω πόσο συχνή και σοβαρή είναι. 

Είναι λάθος η καταδίκη. Δεν έκανε κάτι λάθος ο Δ.Κούβελας, εάν κάποιος πάθει κάτι μετά από εμβολιασμό καλό είναι να καταγραφεί, δεν θεωρώ πως είναι λάθος. Το εάν εγώ προσωπικά θα το έγραφα στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Δεν έχω καν μέσα κοινωνικής δικτύωσης» 

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, ο (τότε) υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» καθώς υπέστη έμφραγμα και κρίθηκε απαραίτητο να του τοποθετηθούν στεντ. Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας, είχε αναφέρει πως το εν λόγω επεισόδιο συνιστά δυνητική ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου, όπως αναφέρεται στις σχετικές οδηγίες, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις