Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Χωρίζουν τη χώρα και διχάζουν τους Έλληνες: Γίνονται πολίτες β' κατηγορίας οι ανεμβολίαστοι - Τι ανακοινώνεται σήμερα


 Νέα μέτρα κοινωνικού Απαρτχάιντ ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση - Γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην εστίαση

Σε πολίτες β' κατηγορίας μετατρέπονται οι ανεμβολίαστοι, καθώς η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα νέα «προνόμια» για τους εμβολιασμένους και νέες απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους. 

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει lockdown, όμως υπό το φόβο της οργής των εμβολιασμένων αναμένεται να επιβάλει lockdown το οποίο θα ισχύει μόνο για τους ανεμβολίαστους, παράλληλα θα είναι απαραίτητη η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες, ακόμα και σε μια απλή βόλτα στο δρόμο. 

Σύμφωνα νε τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν δια στόματος Πλεύρη αναμένεται να δούμε την επιστροφή του χορού και της μουσικής στα κλαμπ και τα μπουζούκια σε κλειστούς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους με την επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού που θα σκανάρεται και θα ελέγχεται.


Ουσιαστικά τα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι άκρως διχαστικά, καθώς πλέον θα υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες πολιτών που θα έχουν άλλα δικαιώματα. Κάτι που προκαλεί σοκ, καθώς σε κανένα δημοκρατικό κράτος η κάθε κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να δίνει δικαιώματα, τα δικαιώματα του κάθε πολίτη είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα. 

Τι θα ισχύει εφεξής για τις «κόκκινες» περιοχές

Ακόμη και σε περιοχές που είναι ή στο μέλλον θα βρίσκονται στο «κόκκινο» όσοι θέλουν να διασκεδάσουν θα πρέπει με τη σειρά τους να είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν παρουσιάζοντας από το κινητό τους το πιστοποιητικό του εμβολιασμού.


Οι περιοχές που σήμερα βρίσκονται στο «κόκκινο»

Να σημειωθεί πως στις Περιφερειακές Ενότητες της Μακεδονίας και της Θράκης που είχαν μπει στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα) προστέθηκαν η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Κιλκίς και η Λάρισα.

Ποια θα είναι τα νέα μέτρα


Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ άμεσα. Συγκριμένα, στους κλειστούς χώρους των μπαρ, των κέντρων διασκέδασης και της εστίασης, οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται χωρίς μάσκα, δεν θα υπάρχει περιορισμός ατόμων ανά τετραγωνικό, δεν θα απαγορεύονται οι όρθιοι και φυσικά δεν θα απαγορεύεται η μουσική, τα άσματα και ο χορός.

Όλα τα προαναφερθέντα θα ισχύουν και στις «κόκκινες» περιοχές για τους εμβολιασμένους.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταστηματάρχες θα πρέπει εφεξής να απασχολούν πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό για να μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του νέου καθεστώτος οι πλήρως εμβολιασμένοι. Κάτι που επί της ουσίας μετατρέπει σε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στην εστίαση. 

Τι θα ισχύσει για σινεμά και θέατρα

Εκατό τα εκατό πληρότητα για τους πλήρως σε σινεμά και θέατρα και φυσικά τους νοσήσαντες- ενώ θα επιτρέπεται και η κυκλοφορία μετά τη 01:00 τα μεσάνυχτα.


Βέβαια, οι επίσημες ανακοινώσεις και οι επεξηγήσεις επί του θέματος θα δοθούν, διά στόματος Θάνου Πλεύρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος δήλωσε πως όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να αποκτούν δικαιώματα φυσιολογικής κανονικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Παράλληλα, θα γίνονται οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου με μάσκες και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τι ακολουθεί 

Η κυβέρνηση έχει δείξει πως δεν σταματά κάπου και κάθε λίγους μήνες ανακοινώνει νέα μέτρα, κάτι που ευλόγως μας δημιουργεί το ερώτημα για το τι ακολουθεί. 

Προσφάτως ο Ν.Καρπαβέλος ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην μπαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ο Α. Πορτοσάλτε είχε ρίξει στο τραπέζι την ιδέα να μην λαμβάνουν σύνταξη ( λες και δεν έχουν πληρώσει τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για δεκαετίες με τα ωραία τους χρήματα), κάποιοι άλλοι ζητούν στα σοβαρά να μην δικαιούνται Μ.Ε.Θ. οι ανεμβολίαστοι αν αρρωστήσουν (λες και δεν συντηρούν και εκείνοι το ανερπακέστατο Ε.Σ.Υ. δεκαετίες τώρα με τους φόρους τους).

Το εάν θα υιοθετηθούν τέτοιες προτάσεις στο μέλλον και από την κυβέρνηση κανείς δεν το γνωρίζει, όμως δεν μας φαίνεται απίθανο σε λίγους μήνες να ανακοινωθούν παρόμοια μέτρα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις