Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ηράκλειο: Πώς συνέβη η τραγωδία με τον νεκρό ψαρά – Οι πρώτες εικόνες

 


Ο άτυχος άνδρας πήδηξε από την βάρκα στο νερό όταν έχασε το καλάμι ψαρέματος.

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Αγία Πελαγία, όπου ένας 35χρονος άνδρας από περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης, ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα όπου είχε πάει για ψάρεμα με παρέα φίλων του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες ψάρευαν σε βράχια απόκρημνης περιοχής, στις Αλυκές, όταν ένας εκ των τριών έχασε το καλάμι του, το οποίο έπεσε στη θάλασσα.

Στην προσπάθεια του να το πιάσει, παρασύρθηκε από τα κύματα και έπεσε επίσης στο νερό.

Τότε, οι δύο φίλοι του, ηλικίας 27 και 30 ετών προσπάθησαν να τον τραβήξουν πάνω στα βράχια, ωστόσο τα μανιασμένα κύματα παρέσυραν και αυτούς.

Ενώ προσπαθούσαν να κρατήσουν στην επιφάνεια τον φίλο τους, όπως αναφέρει το creta24.gr, ο τέταρτος της παρέας που είχε στη στεριά, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο που έσπευσε στην περιοχή. Παράλληλα, σήμανε συναγερμός και στους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής.
Τελικά ο ένας από τους νεαρούς, ο πρώτος που έπεσε στο νερό, ηλικίας 35 ετών, δεν τα κατάφερε και έχασε τη ζωή του.




Στην επιχείρηση ανάσυρσής του βοήθησε επαγγελματίας ψαράς από την Αγία Πελαγία, ενώ τα άλλα δύο μέλη της παρέας που έπεσαν στο νερό βγήκαν με υποθερμία χάρη και στη βοήθεια εθελοντή ιδιοκτήτη σκάφους και μεταφέρθηκαν στην παραλία της Αγίας Πελαγίας όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Στην επιχείρηση διάσωσης που ξεκίνησε άμεσα συμμετείχαν σκάφος του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, σκάφος σχολής δυτών με 10 δύτες, καθώς επίσης επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη. Στην περιοχή βρέθηκαν και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η έγκαιρη επέμβαση του Λιμενικού, των ψαράδων και των δυτών έσωσε από βέβαιο θάνατο και τους άλλους δύο νεαρούς οι οποίοι παρασέρνονταν εξουθενωμένοι από τα κύματα.




ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις