Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Κέρκυρα – Πυροσβέστες: Με αυτοθυσία έσωσαν ανθρώπινες ζωές.


 Είναι οι άνθρωποι που πάντα στα δύσκολα θα είναι κοντά μας χωρίς αν έχουν αργίες γιορτές, αφήνοντας τις οικογένειες τους όταν το καθήκον τους καλεί.

Ό λόγος για τους Πυροσβέστες και της Κέρκυρας οι οποίοι χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, βάρκες ή ακόμα και κουβαλώντας στα χέρια ηλικιωμένους και παιδιά βοήθησαν στην κακοκαιρία που έπληξε το νησί μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε δεχθεί 490 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ κατάφερε να σώσει 60 πολίτες που απομάκρυνε σε ασφαλές σημείο. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από πέντε Πυροσβεστικά οχήματα, ένα ερπυστριοφόρο, δύο διασωστικές βάρκες και το κλιμάκιο της 5ης ΕΜΑΚ, καθώς και ένα ελικόπτερο Super Puma, που τελικά δεν χρειάστηκε να προχωρήσει σε διάσωση αλλά έκανε κατόπτευση όλων των περιοχών που επλήγησαν.

Η φωτογραφία εξωφύλλου ανέβηκε στα social media από τον Διοικητή ΠΥ Νομού Κέρκυρας Ν. Κολοβό με το μήνυμα: «Μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα στο νησί μας
Ευχαριστω όλους τους φορείς που συνέδραμαν στο έργο μας αλλά πρωτίστως τους συναδέλφους μου που Με αυτοθυσία έσωσαν ανθρώπινες ζωές!!».

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις