Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Οι αναρτήσεις που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις πριν από την “κόκκινη κάρτα”


 Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στη Βουλή από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου ανέφερε: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία, όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος”.

Κυβερνητικές πηγές: Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα, το εννοούσαμε

“Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε.

Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω”, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Έντονο φραστικό επεισόδιο στη Βουλή – Οργισμένη αντίδραση Δένδια

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον Θανάση Παφίλη στη Βουλή ενώ οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Όλα ξεκίνησαν όταν στην ομιλία του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τόνισε ότι κανείς δεν θα του απαγορεύσει να μιλάει για κράτος των Σκοπίων, ενώ τα αίματα άναψαν όταν είπε την εξής φράση. «Εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές, και ο μεγαλύτερός μας πονοκέφαλος  οι κομμουνιστές».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. «Αυτά που έλεγαν οι χρυσαυγίτες λέτε εδώ μέσα. Δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο που εκπέμπετε σήμερα. Ανησυχείτε πολύ και κάποιος πρέπει να σας μαζέψει γιατί εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και άλλα, χειρότερα. “Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”».

«Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, με ναζιστικά, νεοναζιστικά, φασιστικά και ρατσιστικά μορφώματα. Τα έχω πολεμήσει, έχω παίξει ξύλο μαζί τους» απάντησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας που αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπογδάνου, σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Την έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ

«Οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη.

Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι πάντοτε απαράδεκτη. Διαχρονικά απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφανιού με την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για τη δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη.

Είναι ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια. Για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Οι αναρτήσεις που οδήγησαν στην “κόκκινη κάρτα”

Το τελευταίο φαίνεται πως ήταν το περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που ο βουλευτής της ΝΔ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με δηλώσεις του, με την αντιπολίτευση να έχει ζητήσει αρκετές φορές τη διαγραφή του.

Πιο πρόσφατες φορές που ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προκάλεσε σάλο ήταν η δημοσιοποίηση της λίστας ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου και η ανάρτησή του στο Twitter όπου ανακοίνωνε την την ακύρωση της παρασημοφόρησης διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Η δημοσιοποίηση της λίστας με ονόματα νηπίων

Χαρακτηριστική ήταν η κίνησή του να αναδημοσιεύσει στα social media δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας υπό τον τίτλο “Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας” όπου παρετίθετο χωρίς καμία κάλυψη λίστα με ονόματα νηπίων, προκειμένου να επισημάνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών ήταν αλλοδαποί. Τότε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τον είχε προειδοποιήσει δείχνοντάς του “κίτρινη κάρτα”, ενώ το γεγονός είχε προκαλέσει εισαγγελική έρευνα καθώς και έντονες αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Οικονόμου-Μπογδάνος

Ο κ. Οικονόμου είχε ξεκαθαρίσει πως ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά: “Είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, πόσο μάλλον των ανήλικων. Είναι αυτονόητο πως όλα τα στελέχη του κόμματος πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δε συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ”.

Έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τη λίστα με τα ονόματα των νηπίων

Η δημοσίευση λίστας με τα ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας από τον ιστότοπο Mea Culpa, την οποία αναδημοσίευσε στα social media o βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, οδήγησε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων σε αυτεπάγγελτο έλεγχο.

Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση της Αρχής, εκτός από τα ονόματα των μαθητών δημοσιεύτηκε και το όνομα της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου. Έτσι για όλους τους παραπάνω λόγους, κινήθηκε η διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όμως, η αναδημοσίευση της λίστας με τα ονόματα των νηπίων επέφερε και προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με διερευνώμενο αδίκημα την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η απάντηση από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε επανέλθει χαρακτηρίζοντας “λάθος” την αναπαραγωγή του επίμαχου δημοσιεύματος με τα ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου. Τότε με νέα ανάρτησή του στα social media, έδινε νέες εξηγήσεις, λέγοντας πως “προφανώς ήταν λάθος να αναπαραγάγω τον κατάλογο των ονοματεπωνύμων των παιδιών”, ωστόσο, σημείωνε ότι “πρέπει όμως να μιλήσουμε και για τον ελέφαντα στο δωμάτιο”.

Στη συνέχεια επαναλάμβανε τις θέσεις του για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “σε μια τάξη δεν γίνεται η πλειονότητα των παιδιών να μην έχουν μητρική τους γλώσσα τα ελληνικά” και ότι “όταν σε μια γειτονιά της πόλης η πλειονότητα των κατοίκων δεν έχει μητρική γλώσσα τα ελληνικά, αρχίζουν οι αυτοματισμοί που τη μετατρέπουν σε γκέτο”.

Απάντησε, δε, σε όσους επιχειρηματολογούσαν ότι ο ίδιος πανηγύριζε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας ότι “είμαι περήφανος για κάθε αγόρι και κορίτσι που συνειδητά επιλέγει να γίνει Έλληνας και Ελληνίδα τιμώντας το περιεχόμενο των αξιών, του νοήματος και της αποστολής του έθνους μας”.

Δείτε την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Σάλος μετά την ανάρτηση για την ακύρωση της παρασημοφόρησης

Στο τέλος Ιουλίου, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προκάλεσε σάλο όταν με ανάρτησή του είχε ανακοινώσει ότι ακυρώθηκε η παρασημοφόρηση του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου. Σημειώνεται πως ο διασώστης είχε ανακοινωθεί πως θα λάβει τιμητική βράβευση για το έργο του από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ωστόσο, μερικές ώρες πριν από την εκδήλωση, ο βουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στo twitter την ακύρωση της βράβευσης, πριν το υπουργείο Εξωτερικών που είναι δική του η ευθύνη για τις τιμητικές διακρίσεις ενημερώσει τον διασώστη, Παράλληλα, δεν είχε υπάρξει καν ενημέρωση προς το τιμώμενο πρόσωπο από την ίδια την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως είχε γράψει στην ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος: “Ο κος Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί”.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε θύελλα με τους χρήστες του twitter να σπεύδουν να σχολιάσουν.

Ο βουλευτής της ΝΔ επανήλθε με νέα ανάρτηση στα social media μετά τις αντιδράσεις, γράφοντας: “Αν πιστεύετε ότι κάποιος που βρίζει τα Σώματα Ασφαλείας ή επικαλείται όσους “δίνουν” τα στίγματα πλωτών των ΛΣ-ΠΝ, πρέπει να τιμηθεί από την Ελληνική Δημοκρατία, διαφωνώ. Κι αν πιστεύετε ότι δεν είναι δουλειά βουλευτή να ζητήσει σχετική ενημέρωση, έχετε μεσάνυχτα από Δημοκρατία”.

Να σημειωθεί ότι είχε προκαλέσει έντονη αντίδραση και τον περασμένο Αύγουστο, όταν έδωσε το “παρών” σε εκδήλωση στον Γράμμο και το Βίτσι, για τη λήξη του εμφυλίου το 1948, όπου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις