Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Οι Τούρκοι φτιάχνουν ναύσταθμο στην κατεχόμενη Καρπασία: Αυτό που έπρεπε να κάνει η Αθήνα στην Κρήτη

 


Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το δικό μας φυσικό αέριο και να ξεφύγουμε από την μιζέρια ή όχι;

Oι Τούρκοι σκεπτόμενοι στρατηγικά κάνουν αυτό που έπρεπε ήδη να έχει πράξει η Ελλάδα, δηλαδή, θα δημιουργήσουν ναύσταθμο στην κατεχόμενη Καρπασία για να μπορούν να ελέγχουν άμεσα όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Στο defencenet.gr έχουμε τονίσει πολλές φορές την σημασία δημιουργίας δεύτερου ναυστάθμου στην Κρήτη για τα πλοία του ΠΝ ώστε να μπορεί να προστατεύει άμεσα την ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως της Κρήτης και μέχρι και το Καστελόριζο.

Ένας ναύσταθμός ο οποίος θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί σε συγκεκριμένα ανταλλάγματα προκειμένου να υπογραφεί η πενταετής ελληνοαμερικανική συμφωνία.

Οι ΗΠΑ έπρεπε να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του, κάτι το οποίο αρνούνται, αλλά για να πάρουν ότι θέλουν εκεί είναι πρώτοι...

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα kibrispostasi και άλλες δημοσιογραφικές πηγές, στην τουρκική ναυτική βάση θα ελλιμενίζονται ο τουρκικός στόλος Μεσογείου, ο οποίος θα έχει άμεσο στόχο την συνεχή και αδιάκοπη παρενόχληση όλων των πιθανών εξορύξεων όπως και του αγωγού East Med, καθώς και την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου, Κύπρου, Ελλάδος, Ισραήλ.

Η Άγκυρα θέλει να είναι σίγουρη ότι θα μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τις ναυτικές δυνάμεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου. 

Τα πράγματα είναι απλά: Η Άγκυρα θέλει να υφαρπάξει ενεργειακούς πόρους για να αποκτήσει ανεξαρτησία και πραγματική ισχύ.

Τα περί «πράσινης ενέργειας και πράσινων αλόγων» δεν την ενδιαφέρουν.

Αντίθετα εδώ στην Ελλάδα επισήμως πλέον γνωρίζουμε πως τα ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα είναι τουλάχιστον επιπέδου Zhor , αξίας 250 δισ. δολαρίων δηλαδή, και η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να τα εκμεταλλευτεί, «ψελλίζει» μόνο τις γνωστές παρόλες για «πράσινη ανάπτυξη», «απολιγνιτοποίηση» και άλλες έννοιες που όμως έχουν επιφέρει στον Έλληνα πολίτη οικονομική καταστροφή και φτωχοποίηση.

Ας δεχτούμε ότι το πετρέλαιο είναι πολύ... μαύρο για να ασχοληθούμε, αλλά το φυσικό αέριο; Σε τι μολύνει και ρυπαίνει το φυσικό αέριο;

Η δημιουργία ναυστάθμου στην Κρήτη είναι εκ των ουκ άνευ για να προχωρήσουμε σοβαρά στην εκμετάλλευση του μεγάλου μας πλούτου που θα φέρει την Ελλάδα σε επίπεδα σκανδιναβικής χώρας.

Εκτός αν το ελληνικό πολιτικό μας σύστημα ΔΕΝ το θέλει, αλλά να το δηλώσει δημοσίως, να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός και να πάρει και αυτός με την σειρά του, τις δικές του αποφάσεις.

Βλέποντας πολύ αργά ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρό έλλειμμα ενέργειας για πολλά χρόνια και ότι η απόκτησή της θα κοστίζει πολλαπλάσια στην χώρα, τώρα κατανόησαν ότι πρέπει να γίνουν εκμεταλλεύσιμοι οι ενεργειακοί πόροι νοτίως της Κρήτης οι οποίοι εκτιμώνται ότι θα είναι ιδιαίτερα προσοδοφόροι.

Χρόνια αναφέραμε από το pronews.gr, ότι μιλάμε για κοιτάσματα επιπέδου ZOR και τώρα το παραδέχεται επισήμως και η ίδια η ΕΔΕΥ.

Κίνητρα προς τις πετρελαϊκές εταιρείες για να προχωρήσουν στις έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές που είχαν παραχωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια εξετάζει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΔΕΥ, τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια εκτιμώνται σε ποσότητες αντίστοιχες με εκείνες του γιγαντιαίου κοιτάσματος “Zohr” που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο το 2017, ή σε αξία τα 250 δισ. ευρώ.

Μόνο που το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι κυρίως γεωστρατηγικό. Η Τουρκία με θράσος θέλει να υφαρπάξει την ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως της Κρήτης, ορίζοντάς την ως «τουρκική» με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Οι εταιρείες για να προχωρήσουν σε εκμετάλλευση των ελληνικών ενεργειακών πόρων θέλουν το ελληνικό κράτος να τους παράσχει ασφάλεια και την διαβεβαίωση ότι θα επιβληθεί η ελληνική κυριαρχία στις περιοχές αυτές.

Αυτά δεν γίνονται με τα λόγια, αλλά με αποφασιστικότητα και με απειλή χρήσης όπλων αν οι... άλλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Άλλωστε υποτίθεται ότι αυτός είναι ο λόγος της αγοράς των μαχητικών Rafale και των γαλλικών φρεγατών Belharra.

Για να μπορούμε να επιχειρούμε στην Μεσόγειο.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις