Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Προκαλεί ο σύμβουλος του Ερντογάν: Αιτία πολέμου η στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου


 Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε κορυφαίος σύμβουλος ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν υποστήριξε ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου είναι “casus belli”, δηλαδή αιτία πολέμου.

Ερντογάν σύμβουλος
Ο κορυφαίος σύμβουλος ασφαλείας του Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τζασίν

Όπως τόνισε ο Μεσούτ Χακί Τζασίν αναφερόμενος στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του ελληνικού στρατού, η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

“Αγοράζουν όπλα από το Ισραήλ, την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Αγοράζουν τορπίλες βαρέως τύπου, αλλά ιδιαίτερα αυτά που παίρνουν από το Ισραήλ είναι πολύ επικίνδυνα” επεσήμανε ο Μεσούτ Χακί Τζασόν, επαναλαμβάνοντας όχι μόνο τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, αλλά υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι “αιτία πολέμου”.

Όπως πρόσθεσε ο κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, “Αυτοί δεν αναγνωρίζουν τη Συνθήκη της Λωζάννης και εξοπλίζουν τα νησιά. Τα νησιά είναι υπερ-εξοπλισμένα. Η Τουρκία το κοινοποίησε αυτό στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό είναι αιτία πολέμου”.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις