Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Σήμερα η μεγάλη «μάχη» για τη νομιμότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού: Εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ


 Στις 9 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ

Σήμερα, Παρασκευή, 8/10/21 αναμένεται να δοθεί η μεγάλη «μάχη» για τη νομιμότητα ή όχι του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων,

καθώς θα εξεταστεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ. 

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν εμβολιάστηκαν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Στη νομική επιχειρηματολογία που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ στην προσφυγή της στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, γίνεται επίκληση στο γεγονός ότι δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για την παραβίαση μιας σειράς συνταγματικών αρχών όπως της αναλογικότητας καθώς όπως επισημαίνεται δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού, και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία.

Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του.

Η ΕΜΑ

Σήμερα (08.10.2021), στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί και η αίτηση ακύρωσης των 46 ανδρών της ΕΜΑΚ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ήδη, με αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει «επικυρώσει» τις αποφάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, κυρίως υγειονομικών, απορρίπτοντας τα αιτήματα αναστολής τους.

Στο σκεπτικό των αποφάσεων επισημαίνεται ότι ο «εμβολιασμός επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει στις 9 το πρωί συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ διεκδικώντας άρση των αναστολών εργασίας.

Όπως τονίζει, σε ανακοίνωσή της, οι υγειονομικοί «μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια, με μέτρα ατομικής προστασίας που όλοι λαμβάνουμε και δύο rapid test την εβδομάδα» και ζητά την καταβολή μισθών, κάνοντας λόγο για «λάθος της κυβέρνησης που αποδιοργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και έστειλε 7.000 υγειονομικούς στην πείνα και την ανεργία».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις