Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Συνεργάτης υπουργού σε καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς

 


Η ταρίφα ήταν συγκεκριμένη. Για να σβηστεί ένα πρόστιμο της τάξης των 10.500 ευρώ που επιβλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας, το λάδωμα θα κόστιζε 2.000 ευρώ μπροστά και 2.000 με το που θα ολοκληρωνόταν η δουλειά. Τα πρώτα δύο χιλιάρικα δόθηκαν σε αστυνομικό που υπηρετούσε στο υπουργείο Εργασίας, ο οποίος θα τα «έσπρωχνε», όπως καταγγέλλεται, σε ειδικό συνεργάτη του τότε υπουργού, Νότη Μηταράκη. Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο ειδικός συνεργάτης βρίσκονται σήμερα στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου εν τω μεταξύ μετακινήθηκε ο κ. Μηταράκης.

Το όνομα του αστυνομικού είναι Νίκος Φλέσσας. Το όνομα του ειδικού συνεργάτη, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε υποδιοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου, είναι Γιάννης Σφυράκης. Ο κ. Σφυράκης διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Καλές σπουδές, γνώστης της Τουρκικής, εμπειρία. Άτομο με προοπτικές, δηλαδή. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2020, εν μέσω πανδημίας, και αφορά πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον Πειραιά. Βεβαίως, η μετακίνηση τόσο του ειδικού συνεργάτη του υπουργού όσο και του αστυνομικού στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής «μπλόκαρε» την όλη υπόθεση, με αποτέλεσμα η «δουλειά» να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Ουδείς ενδιαφέρθηκε να κλείσει η υπόθεση, από τη στιγμή που οι πρωταγωνιστές βρίσκονταν, πια, σε άλλο υπουργείο.

Ο επιχειρηματίας Διαμαντής Κονδράρος μίλησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, καταγγέλλοντας το «θεσμικό λάδωμα» των δύο δημοσίων λειτουργών και, ως φαίνεται, της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού Νότη Μηταράκη. Ο επιχειρηματίας από τον Πειραιά είχε, ωστόσο, φροντίσει να διατηρήσει στο ηλεκτρονικό αρχείο του κινητού του τα μηνύματα που αντάλλαξε με τα άτομα των οποίων τις έκνομες ενέργειες καταγγέλλει και τις συνομιλίες. Όλα αυτά τα μηνύματα παρουσιάζονται αυτούσια από τη «Ζούγκλα».

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για το δημοσίευμα της «Ζούγκλας». Ο κ. υπουργός την Παρασκευή το μεσημέρι βρισκόταν στο Λουξεμβούργο για υπηρεσιακούς λόγους.

Παρακολουθήστε τη συνομιλία του επιχειρηματία Διαμαντή Κονδράρου με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:


Η «Ζούγκλα» ήρθε σε επαφή με τον αστυνομικό Νίκο Φλέσσα, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει τίποτε για την υπόθεση και ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Eπίσης, ήρθε σε επαφή και με τον κύριο Σφυράκη, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Μου ζήτησαν να δω ένα θέμα για έναν επιχειρηματία τον οποίο τον είχε επισκεφθεί η Επιθεώρηση Εργασίας, διότι του έκοψαν δύο πρόστιμα, ενώ θα έπρεπε να κοπεί ένα. Με έφερε σε επαφή ο κ. Φλέσσας αλλά ως φίλο του και γνωστό του. Ουδέποτε πήρα χρήματα. Δεν έχω ιδέα για την υπόθεση. Τον πήγα τον άνθρωπο για να καταθέσει την ιεραρχική προσφυγή, επειδή είχε δικαίωμα, διότι αυτό λέει ο Νόμος και τίποτε άλλο. Δεν ασχολήθηκα από κει και πέρα. Με ρώτησαν εάν έχουν τρόπο να κάνουν κάτι, δηλαδή ο επιχειρηματίας να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πέφτω από τα σύννεφα που ακούω κάτι τέτοιο. Δεν είχα κανένα όφελος για κάτι τέτοιο. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Διαβάστε όλες τις συνομιλίες μέσω μηνυμάτων που είχε ο επιχειρηματίας με τον αστυνομικό και τον ειδικό συνεργάτη του υπουργού:

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε τις συνομιλίες με τον αστυνομικό::

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τις συνομιλίες με το στέλεχος του υπουργείου:

Διαβάστε επίσης: 


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις