Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Άγκυρα: «Εξετάζουμε προς απόκτηση το ρωσικό Su-57 και το κινεζικό FC-31»


 Η Τουρκία εκβιάζει τις ΗΠΑ για το F-35

Στην τουρκική τηλεόραση ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία έχει εισέλθει στην διαδικασία εξέτασης κινεζικών και ρωσικών σκαφών πέμπτης γενιάς για να επιλέξει το μελλοντικό αεροσκάφος της.

Η είδηση μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT :

«Η Τουρκία άρχισε να εξετάζει τα ρωσικής και κινεζικής κατασκευής πολεμικά αεροσκάφη. Η κρίση σχετικά για τα F-35 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ ακόμη δεν επιλύθηκε. Για αυτό τον λόγο η Τουρκία κινείται για να καλύψει το κενό των F-35.

Στο ραντάρ της Άγκυρας είναι το ρωσικής κατασκευής SU-57  και το κινέζικο FC-31. Τα αεροσκάφη αυτά παρακολουθούνται στενά.

Το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας SU-57 διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά.

Το SU-57 μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί σε μικρή απόσταση, ενώ κάνει την διαφορά καθώς δεν διακρίνεται στα ραντάρ» όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα



Η Μόσχα επισήμως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης ρωσικών μαχητικών από την Τουρκία χωρίς να προσδιορίζει ποιο μαχητικό θα είναι αυτό.

Η ανακοίνωση έγινε δια στόματος του Ντμίτρι Πεσκόφ.

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα θέλει να εκβιάσει τις ΗΠΑ για να τις αναγκάσει να της παραδώσει τα F-35. Βέβαια αν προχωρήσει σε αγορά ρωσικών μαχητικών τότε είναι δεδομένη η αποχώρησή της από το ΝΑΤΟ.

Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι πως περισσότερο πειράζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο τους Αμερικανούς παρά τους Τούρκους.

Αυτοί καίγονται να κρατήσουν την Άγκυρα εντός της Συμμαχίας και στο «άρμα» της Δύσης.

Οπότε ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε την δική του σκοπιμότητα όταν ανακοίνωσε την «έναρξη συνεργασίας για παραγωγή κινητήρων για μαχητικά αεροσκάφη με την Ρωσία».

Η Τουρκία θέλει να καλύψει πάσει θυσία το κενό ισχύος που δημιουργείται με την απόκτηση των 24 Rafale από την ΠΑ και τον εκσυγχρονισμό 82 μαχητικών F-16 σε επίπεδο Viper.

Θέλει αεροσκάφος 5ης γενιάς και κάποιον που να της προσφέρει κινητήρα για το δικό της εγχώριο μελλοντικό μαχητικό, το TF-X.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις