Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Τουρκικές ασκήσεις ανάμεσα σε Λέσβο και Χϊο: «Έχετε δικαιώματα μόνο 6 ν.μ. από τις ακτές των νησιών»


 Η Άγκυρα μέσω του υδρογραφικού σταθμού της Σμύρνης προχώρησε στην δέσμευση περιοχής μεταξύ Λέσβου και Χίου για ασκήσεις με πυρά στις 21 και 22 Οκτωβρίου!

H ΝΑVTEX είναι παράνομη καθώς  σημαντικό μέρος της περιοχής αυτής ανήκει στην ελληνική δικαιοδοσία που σημαίνει ότι η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία να εκδίδει οδηγίες προς ναυτιλομένους.

Αυτό που η Άγκυρα θέλει να πετύχει είναι να δημιουργήσει τετελεσμένο ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα εκτός της ζώνης των έξι ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λέσβου και της Χίου και συνεπώς ανάμεσά τους η Τουρκία μπορεί να κάνει ελεύθερα ασκήσεις.

Την ίδια στιγμή προσπαθεί να προχωρήσει σε δημιουργία τετελεσμένων και στα βόρεια της Κύπρου εκδίδοντας άδειες για γεωτρήσεις σε έξι θαλάσσια οικόπεδα. 

Η Κύπρος στα βόρεια έχει δυνητική ΑΟΖ αφού δεν την έχει οριοθετήσει με την Τουρκία και η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει και εκεί τετελεσμένα.

Η Άγκυρα επιχειρεί με «τσαμπουκά» να δημιουργήσει κυριολεκτικά εκ του μηδενός «τουρκική υφαλοκρηπίδα» που θα ξεκινάει από το μισό Αιγαίο μέχρι τις ακτές της Κύπρου.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις