Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ANAKOINΩΣΕΙΣ ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ... ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣTO BINTEO - TA NEA METPA


 Τα νέα μέτρα που έχουν στόχο να περιοριστεί ο καλπασμός του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Δήλωσε δε έτοιμος να προχωρήσει και στο μέτρο της υποχρεωτικής παρουσίας γιατρών στο ΕΣΥ. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι δεν θα αρθεί η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Βασική στρατηγική της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα πάμε σε έντονα περιοριστικά μέτρα, όπως πριν το εμβόλιο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεχής ενημέρωση για την ανάγκη εμβολιασμού με επιστολές και SMS. Παράλληλα, όμως, είπε ότι πρέπει να υπάρξουν νέοι περιορισμοί για όσους δεν εμβολιάζονται. Ετσι από το Σάββατο:

  • Ολοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με δυο εργαστηριακά τεστ (αφορά και χώρους λατρείας).
  • Η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες (κομμωτήρια κ.τλ.) θα γίνεται με εργαστηριακό τεστ. Το μέτρο δεν αφορά καταστήματα που πωλούν ήδη πρώτης ανάγκης (αγορές τροφίμων, φαρμακεία κ.τλ.)
  • Αναβαθμίζονται οι ποινές για καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα τα πρόστιμα ξεκινούν από 5.000 ευρώ ενώ επιβάλλεται λουκέτο για 10 ημέρες.


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις