Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Αναπηρικά αμαξίδια πήραν την πιο πρωτότυπη εκδίκηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

 


Αφιλόξενη για τα ΑμεΑ αποδεικνύεται καθημερινά η Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα αν και έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις για τα άτομα με κινητικές και άλλες αναπηρίες, εξακολουθεί να διατηρεί σοβαρές ανομοιομορφίες σε δρόμους και πεζοδρόμια τόσο στο ιστορικό κέντρο όσο και στις συνοικίες της.

Αναπηρικά αμαξίδια κατέλαβαν θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης και διαμαρτυρίας. Αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν όλα όσα βιώνουν καθημερινά, στους δρόμους της πόλης

Την Τρίτη 4 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στην λεωφόρο Νίκης, κάποιοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Σε συνεργασία με τη διεύθυνση τροχαίας, άτομα με κινητικά προβλήματα πάρκαραν τα αναπηρικά τους αμαξίδια στη λεωφόρο, αφήνοντας το… κλασικό σημείωμα που αναφέρει «επιστρέφω σε 5 λεπτά».

Τοποθετήθηκαν επι της Λεωφόρου Νίκης σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι » ασυνείδητοι» οδηγοί που παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ – Παράλληλη δράση με μαθητές σε ρόλο τροχονόμου και δωρεάν κράνη στην Αριστοτέλους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και την εταιρεία εισαγωγής αναπηρικών αμαξιδίων και ειδών αποκατάστασης Wheel έχει ως στόχο να αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργούν οι ασυνείδητοι οδηγοί Ι.Χ. που παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης που προορίζονται σύμφωνα με το νόμο για τα οχήματα των ΑμεΑ.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο, λέγοντας πως έχουν πρόβλημα με την προσβασιμότητα σε δρόμους της πόλης λόγω των παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων. Και δεν είναι λίγες οι φορές που βάζουν στα αυτοκίνητα τα γνωστά αυτοκόλλητα “Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω”.

Δείτε τα βίντεο της πρωτότυπης δράσης με τα αναπηρικά αμαξίδια να καταλαμβάνουν θέσεις πάρκινγκ

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις