Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Άρης Σερβετάλης: Η πρώτη απάντηση μετά τον σάλο– «Δεν θα μετέχω σε πιστοποιημένο ντάνιασμα ανθρώπων»


 Ο ηθοποιός λύνει τη σιωπή του και ρίχνει τις ευθύνες στην παραγωγή της παράστασης, καθώς αναφέρει ότι ο ίδιος είχε εκφράσει εδώ και καιρό την άποψή του.

Την πρώτη του απάντηση έδωσε ο Άρης Σερβετάλης μετά την αποχώρησή του από την παράσταση «Ρινόκερος» λόγω του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων θεατών και την κατακραυγή που δημιούργησε αυτή η απόφασή του.

«Η απόφαση να αποχωρήσω από τη θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε, καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα», γράφει ο ηθοποιός σε ανάρτησή του στο Instagram.

Όπως σημειώνει, η παραγωγή και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Κακλέας, γνώριζαν τις απόψεις του από τον Ιούλιο όταν τους είχε ενημερώσει σχετικά ο ηθοποιός, καθώς διαφαινόταν ότι θα απαγορευόταν η είσοδος σε ανεμβολίαστους στα θέατρα.

Μάλιστα, ο Σερβετάλης τούς πρότεινε τότε να τον αντικαταστήσουν και να βοηθήσει τον ηθοποιό που θα αναλάμβανε τη θέση του, αλλά η παραγωγή δεν δέχθηκε εκτιμώντας πως δεν θα γίνει υποχρεωτική η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους θεατές.

«Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρείας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα» σημειώνει ο Άρης Σερβετάλης στο Instagram.

Tελικά, με τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από χτες (22/11) ο ηθοποιός ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την παράσταση.
Για τις επικρίσεις που δέχθηκε ότι οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης θα μείνουν άνεργοι, ο Σερβετάλης αναφέρει πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας και του καλλιτεχνικού διευθυντή, καθώς γνώριζαν τις θέσεις του και ρίσκαραν συνεχίζοντας κανονικά το έργο.
Σχετικά με τις απόψεις του για τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ο ηθοποιός υπογραμμίζει ότι «αδυνατώ να μετέχω σε ένα πιστοποιημένο ντάνιασμα ανθρώπων», σημειώνοντας ότι η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πάνω από όλα.
Ζητώντας συγγνώμη από τους συντελεστές της παράστασης, ο Άρης Σερβετάλης υποστηρίζει ότι «δεν είμαστε αγέλη» και ότι «είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.
«Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός τη δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα» καταλήγει ο ηθοποιός.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις