Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΜΠΑΤΑΞΗΣ . Το ερώτημα παραμένει: Το Κράτος η ο Πολίτης; ?


 Οι κυβερνήσεις κάποια στιγμή,  θα πρέπει να αντιληφθούν την  ύψιστη  σημασία της πολιτικής αποστολής , που αναλαμβάνουν και  διέρχεται μέσα από την σχέση τους με το εκλογικό σώμα στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών  που διενεργούνται κατά βάση των επιταγών του συντάγματος για την ανάληψη και  την διαχείριση της εξουσίας . 

Δηλαδή σε απλά ελληνικά : Η Κυβέρνηση ,  θα πρέπει να σταματήσει να βαφτίζει “"Μπαταξή”  τον Πολίτη , που η ίδια κατέστησε ως υπερχρεωμένο δανειολήπτη ,  μειώνοντας  του μέσα σε μια  μέρα , με έναν νόμο , τα εισοδήματα του κατά 50% και βρέθηκε σε αδυναμία αποπληρωμής των δανειακών του   υποχρεώσεων όπως και επίσης , θα πρέπει να αντιληφθεί   η  Κυβέρνηση,   ότι η άνοδος της Ακροδεξιάς και ακροαριστεράς, δηλαδή η θεωρία των δυο άκρων,  είναι το αποτέλεσμα  μιας αποτυχημένης πολιτικής κατάστασης δεκαετιών , που ¨σημαδεύτηκε ιστορικά” , με σήψη , διαφθορά  , babers , “τούβουλα” , βίλες , κότερα ,  με “τζογάρισμα” των  χρημάτων  από τα ασφαλιστικά  ταμεία, με μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων . 

Θα μπορούσα επίσης να αραδιάσω εκατοντάδες παραδείγματα διαχωρισμού των πολιτών σε “Κοντός” , “κακός” και “άσχημος”, που δημιουργήθηκαν  από τα πολιτικά σχήματα που κυβέρνησαν την χώρα,   κατά τα τελευταία 40 έτη, αλλά δεν θα το κάνω  . 

Δεν θα μπω στην Λογική του διαχωρισμού της Πολιτικής σε “καλή” και “κακή”, σε “αδύνατη” και “χοντρή” , σε “όμορφη” και “άσχημη”  .  

Δεν θα μιλήσω για την Ταβέρνα του Ζιώγα στην Καλαμπάκα και δεν θα σχολιάσω αν “έπεσε ξύλο” μετά το φαγητό η πριν , ούτε θα σχολιάσω τα Reality Show της Επιδοτούμενης Ελληνικής τηλεόρασης από τα χρήματα της  Λίστας  Πέτσα  . 

 Ποιος είμαι εγώ άλλωστε,  για να μιλήσω για αυτά τα σημαντικά "Τηλεοπτικά νούμερα"  ?  

Θα μιλήσω όμως για ένα θέμα που ως ενεργός  πολίτης έχω  κάθε δικαίωμα .

Το σήμερα και ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο, που δεν  είναι άλλο , από την πολιτική Διαχείριση της Πανδημίας και ο “ΛΑΘΟΣ”  τρόπος που η κυβέρνηση επέλεξε να διαχειριστεί . 

Μια σοβαρή Υγειονομική Κρίση που σύντομα θα μετατραπεί σε  οικονομικό Αρμαγεδδών αφού   δεν κατέστη δυνατόν , από τους αρμόδιους  φορείς , που είχαν το  γενικό πρόσταγμα από την κυβέρνηση , να διαχειριστούν ορθά και με σοβαρότητα ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά  την συγκεκριμένη  υγειονομική κρίση .  

Σίγουρα,  έστω οργανωτικά και  επικοινωνιακά ,  αποτελεί  μια προσωπική αποτυχία του Ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και μερίδας αρμοδίων Υπουργών .    

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους μας ότι οι ανεμβόλιαστοι  συμπολίτες μας , δεν μετακόμισαν σε μια νύχτα  από την Γιούχαν της Κίνας , αλλά έμεναν σε αυτή την χώρα πολύ καιρό πριν την πανδημία και σίγουρα δεν φταίνε για την μετάδοση της πανδημίας , όπως αφήνετε να εννοηθεί από μερίδα επιστημόνων, δημοσιογράφων  και κρατικών λειτουργών .  

Οφείλω να ομολογήσω και να διακρίνω με βεβαιότητα  , ότι  δυστυχώς  η κυβέρνηση Μητσοτάκη  εξακολουθεί να υπηρετεί  την πολιτική του διαχωρισμού  , την πολιτική του “Μπαταξή”  και σε αυτό το σημαντικό υγειονομικό θέμα,  που πλέον έχει μετατραπεί σε μείζον παγκόσμιο  οικονομικό πρόβλημα .  

Τελειώνοντας  θα ήθελα να επισημάνω προς την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι τα “Νίπτω τα χείρας μου” ,  ανήκει στην  γενιά των ανθρώπων που έζησαν πριν  2000 έτη και  Ιστορικές εκφράσεις τέτοιου τύπου , σίγουρα  δεν έχουν καμιά θέση στην σύγχρονη θεωρία της Οικονομικής Ανάπτυξης  των Κρατών   .     

Εν έτη 2021 και εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Ελλάς θα πρέπει  να περάσει από την εποχή του Διαχωρισμού  στην εποχή του Διαφωτισμού .  

*******Ο Φώτης Αλεξόπουλος είναι   Πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας -Παντειο πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών επιστημών -Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης - Υπάλληλος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - Μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολογων .

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις