Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Όσους τροχονόμους και να βγάλω στους δρόμους δεν θα λυθεί το κυκλοφοριακό


 Τις δικές του προτάσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατέθεσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιείται για το θέμα του κυκλοφοριακού. «Είμαστε στην πόλη της γκρίνιας. Όλοι γκρινιάζουν χωρίς να προτείνουν λύσεις» σχολίασε σκωπτικά

Αρχικά ο κ. Γέρμανος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν στην αρχή της χρονιάς για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου και την πάταξη του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης, οι οποίες, όπως είπε, φάνηκαν αρχικά να αποδίδουν. Σημείωσε ωστόσο ότι «από τον Σεπτέμβριο είδαμε αλλαγή σελίδας και η ζωή στην πόλη έγινε αφόρητη».

Ο κ. Γέρμανος υποστήριξε ότι όσο κι αν ενισχυθεί η δύναμη της τροχαίας στην πόλη, αυτό δεν θα φέρει βελτίωση της κατάστασης, διότι, για τον ίδιο η λύση «δεν είναι οι τροχονόμοι». «Χρειάζονται τεχνικές παρεμβάσεις. Η Θεσσαλονίκη μεγάλωσε. Όσους τροχονόμους και να βγάλω στους δρόμους, δεν θα δοθεί λύση. Μακάρι να ήταν το πρόβλημα οι τροχονόμοι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Διευθυντής της Τροχαίας κατέθεσε τις δικές του προτάσεις που αφορούν την κατασκευή κυκλικών κόμβων, τη μείωση των φαναριών, αλλά και τη μετακίνηση από το κέντρο υπηρεσιών που εξυπηρετούν μεγάλο όγκο πολιτών καθημερινά. «Είχαμε πει να κάνουμε κυκλικούς κόμβους, στη ΧΑΝΘ, στη δυτική είσοδο, στην συμβολή της Κατσιμίδη με την Αγ. Δημητρίου. Πιστεύω σε αυτές τις κατασκευές. Επίσης, σε ότι αφορά τα φανάρια. Δεν εξυπηρετούν όλα αυτά τα φανάρια που υπάρχουν στην πόλη. Πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση. Και μια άλλη σκέψη είναι ίσως κάποιες υπηρεσίες κι οργανισμοί να πρέπει να φύγουν εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος. Την αρχή την κάνουμε εμείς ως αστυνομία. Θα μπορούσε κάτι αντίστοιχο να γίνει, για παράδειγμα, στο δικαστικό μέγαρο. Το Θεαγένειο δημιουργεί επίσης τεράστιο πρόβλημα στην Παπαναστασίου. Επίσης, η φορτοεκφόρτωση και τα έργα είναι καλύτερο να γίνονται βραδινές ώρες και μέρες αργιών» τόνισε ο κ. Γέρμανος.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις