Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Στις οικονομίες ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

 


Μαγικά Ραβδιά για την ανάπτυξη της οικονομίας σε μια χώρα , δεν υπάρχουν . 

Μην αυταπατάστε .

Οι καλές νεράιδες πέταξαν για άλλους κόσμους, την σταχτοπούτα κανένα ομορφόπαιδο βασιλέας δεν θα την σώσει από την μιζέρια της  και εμείς μείναμε μόνοι μας να μετράμε ΑΕΠ, πληθωρισμούς  και δείκτες με ρυθμούς ανάπτυξης κάτω από τα όρια της φτώχειας   .

Στην φάση που η χώρα βρίσκεται χρειάζονται οριστικές αποφάσεις με  αλλαγές και ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις .

 Απο την εκλογή της ΠτΔ , την λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων , τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα μέχρι και την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο τελευταίο χωριό της Επικρατείας .

Ολα τα παραπάνω αποτελούν ΑΙΤΙΕΣ σε μια προβληματική αλυσίδα στην γραμμή παραγωγής της οικονομίας  και η Λύση είναι μια :ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ . 

Ουσιαστικές , πρωτοπορες, αναγκαίες για την βιώσιμη οικονομική  ανάπτυξη του Κράτους και την απεμπλοκή από την ιδιότυπη χρονιά ομηρία  του Πολιτικού συστήματος με την υπόλοιπη δομή του Κράτους  και κατά επέκταση του εκλογικού σώματος .  

Για να μπορέσει η Ελλάς να επιβιώσει σε ένα διεθνές περιβάλλον που μεταλλάσσεται με γοργούς ρυθμούς και προκειμένου να μην είναι πάντα ο "φτωχός συγγενής του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ",  θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και την τεχνολογία προκειμένου να απογειώσει την οικονομία της και να καταπολεμήσει την ανεργία και την εσωτερική μετανάστευση .

ΘΑΥΜΑΤΑ πλέον δεν γίνονται .

Και όπως είπε κάποτε ένας μεγάλος οικονομολόγος : Στις οικονομίες ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

*****Ο Φώτης Αλεξόπουλος είναι Πρώην Δημοτικός  Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής , Ιδρυτικό μέλος της Παράταξης ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-Σύγχρονη Πόλη ,   Πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας -Παντειο πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών επιστημών -Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης - Υπάλληλος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - Μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολογων ,Μεντορας στον Διεπιμελητηριακο Φορέα Πιστοποίησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις