Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Εκκρεμείς συντάξεις: Πλάνο για την έκδοση 10.000 συντάξεων μηνιαίως από τους ιδιώτες


 “Γκάζι» για τις εκκρεμείς συντάξεις αναμένεται να πατήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες περίπου 1.200 ιδιώτες, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να λυθεί επιτέλους ο γόρδιος δεσμός.

Οι δικηγόροι και λογιστές που πέτυχαν στις εξετάσεις θα ενταχθούν στα τμήματα απονομής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, με στελέχη του υπερταμείου ασφάλισης να επισημαίνουν ότι οι διαδικασίες πιστοποίησής τους θα είναι ταχύτατες, ώστε να πιάσουν σύντομα δουλειά.

Ίδιες πηγές λένε στο enikonomia.gr, ότι όταν πιάσει δουλειά το σύνολο των ιδιωτών, δηλαδή περίπου 3.400 δικηγόροι και λογιστές, ο αριθμός των συντάξεων που θα εκδίδουν μηνιαίως μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 10.000.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΚΑ με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής συντάξεων έχει δημιουργήσει τον «πύργο ελέγχου», μέσω του οποίου δύναται να ελέγχει την απόδοση όλων των διευθύνσεων απονομής, έχοντας πλήρη εικόνα για το πόσες συντάξεις εκδίδει καθημερινά κάθε εισηγητής.

Παράλληλα, η διοίκηση του ταμείου έχει δώσει τελεσίγραφο στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ ζητώντας τους να εκδίδουν ημερησίως μίνιμουμ τρεις αποφάσεις ο καθένας.

Προτεραιότητα η εκκαθάριση των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του ΕΦΚΑ αναμένεται να ζητήσει από τους ιδιώτες , δικηγόρους και λογιστές, που θα ενταχθούν στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων, να βάλουν σε προτεραιότητα την εκκαθάριση- προσδιορισμό των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και ακολούθως στην ένταξή τους σε ρύθμιση προκειμένου να μην περνά βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην… ουρά για την πολυπόθητη σύνταξη.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι οι εκκρεμείς συντάξεις να έχουν εξαλειφθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022. Μάλιστα, ο Κωστής Χατζηδάκης σε δημόσιες τοποθετήσεις του έχει επισημάνει ότι από αυτό κιόλας τον μήνα το θα εκδίδονται 30.000 συντάξεις τον μήνα.

Εν τω μεταξύ με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης για όσους διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους, το υπουργείο συνεχίζει να παρέχει ειδικό μπόνους που μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 600 ευρώ το μήνα.

Οι εξετάσεις των 1200 λογιστών και φοροτεχνικών που συμμετείχαν στα σεμινάρια του πρώτου κύκλου πιστοποίησης για την έκδοση των συντάξεων θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021.

Οι εξετάσεις που είχαν αναβληθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων θα πραγματοποιηθούν στις 12 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας howto.gov.gr, ενώ νωρίτερα θα ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω της πλατφόρμα e-presence.

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις από τους 1.200 που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο θα πιστοποιηθούν με απόφαση του διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Τουφεξή και θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις