Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ-Τα πράγματα είναι σοβαρά! Σύσκεψη του ΑΓΕΕΘΑ με τους αρχηγούς των 3 όπλων λόγω Τουρκίας-Τι αποφασίστηκε - ΠΕΛΕΚΗΣ 2;

 


Οι χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν σήμαναν συναγερμό στο Ελληνικό Πεντάγωνο-Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Ένοπλες δυνάμεις από το Ορμένιο έως την Κάρπαθο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο σύσκεψη του ΑΓΕΕΘΑ με τους αρχηγούς των 3 όπλων με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν και δόθηκαν οι εξής εντολές: 

-Αύξηση επιτήρησης κατά μήκος συνόρων

-Άμεση αναφορά περιστατικών

-Αύξηση ετοιμότητας αντίδρασης σε συνεργασία με ΕΛ.ΑΣ και Ακτοφυλακή

-Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις κατά μήκος χερσαίων και θαλασσίων συνόρων

Αναλυτικότερα, έντονη ανησυχία επικρατεί τόσο στην τοπική κοινωνία του Έβρου, όσο και στα νησιά, σχετικά με ενδεχόμενο νέο κύμα μεταναστών, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και  μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην γειτονική χώρα.

Η ανησυχία έχει να κάνει και με ενδεχόμενη «εργαλειοποίηση» των μεταναστών από τον Ρετζέπ Ταγίπ κατά της Ελλάδος, σε συνεργασία με το “φίλο” του Λουκασένκο που “χτυπά” την Πολωνία, για συντονισμένο πλέον παιχνίδι κατά της ΕΕ, κατ’ εντολή Β.Πούτιν.

Ο σουλτάνος έχει αποδείξει στο παρελθόν πως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως μοχλό πίεσης, ώστε να εκβιάζει την Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε ότι το τουρκικό κράτος και τα κυκλώματα διακινητών έχουν βάλει από τον Μάρτιο του 2020 στο μικροσκόπιό τους τη μεθόριο με την Ελλάδα.

Γνωρίζουν το σημαντικό έργο «θωράκισης» που γίνεται και στα 218 χιλιόμετρα της μεθορίου και αντιλαμβάνονται ότι η «δουλειά» τους έχει καταστεί δύσκολη.

Έτσι, επιλέγουν άλλο δρόμο! Ωθούν και μεταφέρουν τους μετανάστες στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, τα οποία βρίσκονται απέναντι από το χωριό Δίλοφος, στο τριεθνές.

Αναμένουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα αφού το καθεστώς της Άγκυρας, έχει πολλά και διαφορετικού τύπου προβλήματα πλέον

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις