Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Επανέφεραν το «βαθύ κόκκινο» ενόψει γενικού lockdown: Αυτές είναι οι 17 περιοχές που θα «κλειδώσει» πρώτα η κυβέρνηση


 Μετά από αρκετό καιρό περιοχές της χώρας μας βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», μια εξέλιξη που έρχεται την ώρα που ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής των «ειδικών» υποστηρίζει ότι το lockdown βρίσκεται στο τραπέζι.

Οι πρώτες περιοχές που θα κλείσουν φυσικά θα είναι αυτές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» και στη συνέχεια αυτές που βρίσκονται στο «κόκκινο» (δηλαδή σχεδόν όλη η Ελλάδα). 

Συνολικά στο «βαθύ κόκκινο» έχουν ενταχθεί 17 περιοχές. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στο covid19.gov.gr πρόκειται για: Το Άγιο Όρος, την Λάρισα, την Μαγνησία, το Κιλκίς, την Ημαθία, τον Έβρο (εκτός του δήμου Σαμοθράκης) την Πιερία, την Πέλλα, την Ξάνθη, την Δράμα, την Αρκαδία, τη Θεσσαλονίκη, τη Μεσσηνία, τις Σέρρες, τα Τρίκαλα, την Αχαΐα, και την Καβάλα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι νέοι χάρτες του ECDC, στους οποίους τέσσερις περιοχές της Ελλάδας έχουν ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο». Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένη η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους ή ότι το ποσοστό θετικότητας ξεπερνά το 4%.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που εφαρμόζονταν στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1:00 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας

Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις