Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Υποβρύχιο «USS Connecticut»: «Έπεσαν κεφάλια» για την υποθαλάσσια σύγκρουση (Video)

 


Τον περασμένο μήνα, το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «USS Connecticut», συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο», ενώ περιπολούσε στη Νότια Σινική Θάλασσα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διεκδικεί σήμερα η Κίνα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ «το USS Connecticut συγκρούστηκε με αντικείμενο το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου ενώ πλοηγείτο, έχοντας καταδυθεί, στα διεθνή ύδατα στην Περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, «δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός», ενώ διευκρινίστηκε αργότερα πως το υποβρύχιο συγκρούστηκε με υποθαλάσσιο βουνό.

Το σοβαρό περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να «πέσουν κεφάλια», με τον ύπαρχο και έναν υπαξιωματικό, να απομακρύνονται από τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του 7ου Στόλου, «η ορθή κρίση, η συνετή λήψη αποφάσεων και τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών στον σχεδιασμό πλοήγησης, η σωστή εκτέλεση των καθηκόντων της ομάδας παρακολούθησης και διαχείρισης κινδύνου, θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το περιστατικό».



ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις