Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Υπό διάλυση η χώρα: Πλημμύρισε η Αθήνα με την πρώτη βροχή - 83 άτομα εγκλωβίστηκαν


 Υπό διάλυση βρίσκεται η χώρα μετά από μια δεκαετία Μνημονίων και lockdown, καθώς κανείς δεν έχει συντηρήσει τους δρόμους και κανείς δεν έχει καθαρίσει τα φρεάτια, με αποτέλεσμα η Αθήνα να «πνίγεται» με την πρώτη βροχή. 

Εξαιτίας της καταιγίδας που έπληξε όλη την Αττική εχθές Τρίτη 23/11 η πυροσβεστική υπηρεσία από τις 22:00 έως και τα μεσάνυχτα δέχτηκε συνολικά 83 τηλεφωνικές κλήσεις με αιτήματα την απάντληση υδάτων και τον απεγκλωβισμό οδηγών σε ακινητοποιημένα οχήματα καθώς η στάθμη του νερού ήταν υψηλή.

Συγκεκριμένα από τις 83 κλήσεις οι 20 αφορούσαν ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στα οχήματά τους τα οποία και είχαν ακινητοποιηθεί.

Τα προβλήματα ήταν ιδιαίτερα έντονα στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στον Πειραιά, την Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο.

Αναλυτικά οι κλήσεις και οι πληττόμενες περιοχές


Η πυροσβεστική δέχτηκε 83 κλήσεις στις εξής περιοχές:



46 κλήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Μοσχάτου και του Ταύρου. Οι 35 αφορούσαν στην απάντληση υδάτων και 11 για τη μεταφορά ανθρώπων σε ασφαλέστερες περιοχές.

32 κλήσεις στην Καλλιθέα. Οι 26 αφορούσαν για αντλήσεις υδάτων και οι 6 για τη μεταφορά ανθρώπων σε ασφαλέστερα σημεία.

2 κλήσεις στο Παλαιό Φάληρο. Η πρώτη για απάντληση υδάτων και η δεύτερη για τη μεταφορά ανθρώπου σε ασφαλές σημείο.

3 κλήσεις στον Αγίο Ιωάννη Ρέντη. Συγκεκριμένα μια κλήση για άντληση υδάτων και 2 για μεταφορές κατοίκων σε ασφαλή σημεία.

Από τις 20 κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων, πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν μόνο σε 4 περιστατικά, ενώ στα υπόλοιπα οι εγκλωβισμένοι μπόρεσαν να απομακρυνθούν χωρίς την αρωγή της πυροσβεστικής.

Η έκκληση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των Αρχών. Μπορούν, επίσης, να επικοινωνήσουν με το 112 ή την πυροσβεστική στο 199.

Η κατάσταση στους δρόμους

Αυτή την ώρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα προς Συγγρού στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Πέτρου Ράλλη και στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιώς από το ύψος της λεωφόρου Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, συγκέντρωση υδάτων και προβλήματα στην κυκλοφορία καταγράφηκαν νωρίτερα και στην Αθηνών-Κορίνθου, στην Πειραιώς στο ύψος του Μοσχάτου, όπως και μετά την Ιερά Οδό.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις