Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Κολλάρας (ΑΧΕΠΑ): Να κάνουν δεύτερο rapid test όσοι είναι εμπύρετοι για μέρες (VIDEO)


Την προτροπή να κάνουν και δεύτερο rapid test όσοι έχουν υψηλό πυρετό για αρκετές ημέρες, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα στο πρώτο διαγνωστικό έλεγχο έκανε ο λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε και στα ελπιδοφόρα μονοκλωνικά αντισώματα που θα χορηγούνται σε ασθενείς με κορωνοϊό και στο ΑΧΕΠΑ.

«Είναι μια καινούργια θεραπεία. Τα μονοκλωνικά αντισώματα πρέπει να χορηγηθούν το πρώτο πενθήμερο από τη νόσηση. Εκεί είναι η δράση τους για τη μείωση της θνητότητας. Το καλό είναι ότι αυτοί οι ασθενείς δεν χρειάζεται να μείνουν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Κολλάρας που είναι διευθυντής ΕΣΥ της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

«Αν είναι ένας ασθενής υψηλού κινδύνου, μεταμοσχευμένος, ανοσολογικός θα ‘ρθει την πρώτη ή την δεύτερη ημέρα. Όσο γρηγορότερα χορηγηθούν (τα μονοκλωνικά), τόσο καλύτερα. Οι ασθενείς περνούν από μια Επιτροπή και εφόσον εγκριθεί η θεραπεία, πάνε στο νοσοκομείο αναφοράς, που για την Θεσσαλονίκη είναι το ΑΧΕΠΑ, και τους χορηγούν τα μονοκλωνικά αντισώματα. Αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν μια καλύτερη πρόβλεψη, σύμφωνα με τις μελέτες», περιέγραψε τη διαδικασία χορήγησής τους.

Να γίνεται και δεύτερο rapid test σε περίπτωση πυρετού

Καλεσμένος της εκπομπής «Συνδέσεις» o κ. Κολλάρας σχολίασε την επιβαρυμένη κατάσταση στις εφημερίες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που λειτουργεί και ως κλινική Covid-19, λέγοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

«Υπάρχει πίεση για τους υπόλοιπους ασθενείς» είπε ο κ. Κολλάρας και αποκάλυψε πώς συχνά «έρχονται εμπύρετοι ασθενείς με αρνητικό rapid test και στη συνέχεια βγαίνει θετικό το δεύτερο rapid test. Αυτό συμβαίνει ιδίως στους εμβολιασμένους. Χρειάζεται μια προσοχή γιατί οι εξετάσεις πολλές φορές βγαίνουν αρνητικές και ο ασθενής εκείνο το διάστημα είναι μεταδοτικός και κολλάει και η οικογένεια».

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις