Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Βρετανία των 90% εμβολιασμένων: Καταρρέει το αφήγημα των εμβολίων -Τελευταία λύση το molnupiravir


 Η Βρετανία η οποία έχει εμβολιάσει περίπου το 90% του ενηλίκου πληθυσμού καταγράφει διαρκώς ρεκόρ κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό, καθώς αυτά είναι σταθερά πάνω από 30.000. 

Οι Βρετανοί πλέον έχουν καταλάβει ότι τα εμβόλια δεν είναι μονόδρομος, ή για την ακρίβεια δεν δείχνουν να είναι καν λύση, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και γι' αυτό τον λόγο εγκρίνουν το χάπι της Merck κατά του κορωνοϊού. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το το molnupiravir είναι ένα φάρμακο που έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας Υγείας ως ένα σημαντικό νέο εργαλείο στη μάχη ενάντια στον ιό, ενώ είναι ένα φάρμακο στο οποίο είχαμε αναφερθεί στο pronews.gr από τον Μάρτιο του 2020, δηλαδή από την αρχή της πανδημίας. 

Ειδικότερα, η Merck δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας χορήγησε άδεια για το φάρμακο με όνομα Lagevrio για ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid.

Πρόκειται για το πρώτο «πράσινο φως» που παίρνει το molnupiravir, μια εύκολη στη χορήγηση θεραπεία που μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid-19 για άτομα με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και ΕΕ αξιολογούν ακόμα το φάρμακο της Merck, για το οποίο έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες από τις κυβερνήσεις από τότε που δημοσιεύθηκαν τα θετικά αποτελέσματα της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών τον περασμένο μήνα.


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις