Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Η μεγαλύτερη έκλειψη του αιώνα – Από που θα είναι ορατό το «ματωμένο» φεγγάρι

 

H μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη Σελήνης του αιώνα θα γίνει σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 19/11/2021 και θα είναι η πρώτη έκλειψη Σελήνης της χειμερινής περιόδου.

Η έκλειψη αυτή, έκλειψη Σελήνης και ταυτόχρονα Πανσέληνος, είναι η πρώτη από μια σειρά εκλείψεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το βράδυ της Πέμπτης 18 προς 19 Νοεμβρίου 2021, το «ματωμένο» φεγγάρι θα είναι ορατό σε όλη τη Βόρεια Αμερική, στην ανατολική Ρωσία, την Ιαπωνία, τον Ειρηνικό Ωκεανό και σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Νότιας Αμερικής. Στη χώρα μας δυστυχώς το υπερθέαμα αυτό δεν θα είναι ορατό.

Η  σεληνιακή αυτή έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 100 ετών καθώς αναμένεται να διαρκέσει περίπου 6 ώρες.Η έκλειψη θα ξεκινήσει (Ώρα Ελλάδος) 19 Νοε 08:02:09. Στο μέγιστο θα βρίσκεται στις 11:02:55 και θα τελειώσει στις 14:03:40.

έκλειψη σελήνης


Μετά από δύο εβδομάδες, συγκεκριμένα 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί άλλη μια έκλειψη, αυτή τη φορά ηλιακή, η οποία θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Ανταρκτικής και λίγο την Αφρική και την Αυστραλία.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις