Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Πώς ξαφνικά εξαφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα από την Ιαπωνία: «Ο ιός αυτοκαταστράφηκε»


 Γιατί το πέμπτο και μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας του κορoνοϊού στην Ιαπωνία, που προκλήθηκε από την υπερσυμβατική μετάλλαξη Δέλτα, ξαφνικά σταμάτησε μετά από μια φαινομενικά αδυσώπητη αύξηση των νέων λοιμώξεων;

Τι έκανε άραγε την Ιαπωνία διαφορετική από άλλες ανεπτυγμένες χώρες που βλέπουν τώρα μια αύξηση των νέων κρουσμάτων; Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών, η απάντηση μπορεί να είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα “αυτο-εξαφανίστηκε”, αναφέρει δημοσίευμα του  sputniknews.gr.

Τρεις μήνες αφότου η μετάλλαξη Δέλτα προκάλεσε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο -σχεδόν 26.000, οι νέες μολύνσεις COVID-19- στην Ιαπωνία έχουν μειωθεί κατακόρυφα, πέφτοντας κάτω από τις 200 τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναφέρθηκαν θάνατοι στις 7 Νοεμβρίου και είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό εδώ και περίπου 15 μήνες.

Πολλοί μελετητές επισημαίνουν αρκετούς λόγους, μεταξύ αυτών και ότι στην Ιαπωνία υπάρχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των προηγμένων χωρών με το 75,7% των κατοίκων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Άλλοι πιθανοί παράγοντες είναι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και η χρήσης μάσκας, τα οποία είναι πλέον βαθιά ενσωματωμένα στην ιαπωνική κοινωνία.
Αλλά ο κύριος λόγος μπορεί να σχετίζεται με τις γενετικές αλλαγές που υφίσταται ο κορονοϊός κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, με ρυθμό δύο μεταλλάξεων περίπου τον μήνα.

Σύμφωνα με μια επαναστατική θεωρία που προτάθηκε από τον Ituro Inoue, καθηγητή στο Εθνικό Ινστιτούτο Γενετικής, η μετάλλαξη Δέλτα στην Ιαπωνία συγκέντρωσε πάρα πολλές μεταλλάξεις στη διόρθωση σφαλμάτων του ιού, τη μη δομική πρωτεΐνη που ονομάζεται nsp14.

Ως αποτέλεσμα, ο ιός αγωνίστηκε να επιδιορθώσει τα σφάλματα εγκαίρως, και οδηγήθηκε τελικώς σε «αυτοκαταστροφή».

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ασία έχουν ένα αμυντικό ένζυμο που ονομάζεται APOBEC3A που επιτίθεται σε ιούς RNA, συμπεριλαμβανομένου του ιού SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη COVID-19, σε σύγκριση με τους ανθρώπους στην Ευρώπη και την Αφρική.

σ.σ. Γάτας: Παρεμβαίνουμε εδώ στο “επιστημονικό” άρθρο, λέγοντας ότι για την Αφρική ΔΕΝ ισχύει:

Έτσι, οι ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Γενετικής και το Πανεπιστήμιο Niigata μελέτησαν πώς η πρωτεΐνη APOBEC3A επηρεάζει την πρωτεΐνη nsp14 και αν μπορεί να εμποδίσει τη δραστηριότητα του κορονοϊού.

Η ομάδα διεξήγαγε ανάλυση των δεδομένων γενετικής ποικιλομορφίας για τις μεταλλάξεις Άλφα και Δέλτα από μολυσμένα κλινικά δείγματα στην Ιαπωνία από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Στη συνέχεια, οπτικοποίησαν την αλληλουχία DNA του ιού SARS-CoV-2 για να δείξουν γενετική ποικιλομορφία σε ένα διάγραμμα που ονομάζεται δίκτυο απλοτύπων.
Σε γενικές γραμμές, όσο μεγαλύτερο είναι το δίκτυο, τόσο πιο θετικές περιπτώσεις αντιπροσωπεύει, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας japantimes.

Το δίκτυο της μετάλλαξης Άλφα, το οποίο ήταν ο κύριος οδηγός για το τέταρτο κύμα της Ιαπωνίας από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, είχε πέντε μεγάλες ομάδες με πολλές μεταλλάξεις να διακλαδώνεται, επιβεβαιώνοντας ένα υψηλό επίπεδο γενετικής ποικιλομορφίας.

«Ο ιός δεν ήταν πλέον σε θέση να “αντιγράψει” τον εαυτό του»

Οι ερευνητές πίστευαν ότι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λένε ότι είναι υπερδιπλάσια μεταδοτική από τις προηγούμενες παραλλαγές και μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια σε ανεμβολίαστους ανθρώπους, θα είχε μια πολύ πιο ζωντανή γενετική ποικιλομορφία.
Παραδόξως, ανακάλυψαν ότι αληθεύει το αντίθετο. Το δίκτυο απλοτύπων είχε μόνο δύο μεγάλες ομάδες και οι μεταλλάξεις φαινόταν να σταματούν ξαφνικά στη μέση της εξελικτικής διαδικασίας ανάπτυξής του.

Όταν οι ερευνητές συνέχισαν να εξετάζουν το ένζυμο διόρθωσης σφαλμάτων του ιού nsp14, ανακάλυψαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δειγμάτων nsp14 στην Ιαπωνία φαινόταν να έχει υποστεί πολλές γενετικές αλλαγές σε περιοχές μετάλλαξης που ονομάζονται A394V.

«Ήμασταν κυριολεκτικά συγκλονισμένοι όταν είδαμε τα ευρήματα» δήλωσε ο Inoue, στους Japan Times.

Εμείς να δείτε, γιατί η «πανδημία» τείνει να γίνει ευρωπαϊκοαμερικάνικη τελικά – μόνο!

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις