Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Νέο θανατικό: 2.620 νεκρά μωρά στις ΗΠΑ μετά από εμβολιασμό κατά του Covid-19 σε εγκύους - Ξεκινά έρευνα στην Σκωτία


 Σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα αναφοράς παρενεργειών (VAERS) έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 2.620 θάνατοι εμβρύων μετά από εμβολιασμό κατά του Covid-19. 

Πρόκειται για έναν τρομακτικό αριθμό, καθώς τα προηγούμενα 30 χρόνια είχαν καταγραφεί από όλα τα εμβόλια 2.225 θάνατοι εμβρύων, κάτα μέσο όρο 74 εμβρυϊκοί θάνατοι ετησίως, σύμφωνα με το vaccineimpact.

Από τους 2.620 εμβρυϊκούς θανάτους που αναφέρονται στο VAERS μετά από εμβολιασμούς για την Covid-19, οι 2.015 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer και 689 αυτό της Moderna.

Το VAERS είναι ένα παθητικό σύστημα στο οποίο γίνονται υπο-αναφορές των παρενεργειών. Τα CDC και η FDA δεν έχουν κάνει ποτέ κάποια μελέτη για να προσδιοριστεί ποιος είναι ο παράγοντας υποαναφοράς. Αλλά το έχουνε κάνει ανεξάρτητοι επιστήμονες, όπως η Δρ Τζέσικα Ρόουζ. Η Δρ Ρόζουζ με την ανάλυση που έκανε καθόρισε ότι ένας συντηρητικός παράγοντας υποαναφοράς θα ήταν Χ41. 

Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς έχουν υπάρξει πιθανώς 107.420 θάνατοι εμβρύων μετά από εμβόλια Covid-19 μέχρι στιγμής.

Έρευνα για τους εμβρυϊκούς θανάτους από εμβόλια Covid-19 στη Σκωτία

Τώρα φαίνεται ότι στη Σκωτία αναγνωρίζουν αυτή την απότομη αύξηση των θανάτων σε έμβρυα και νεογέννητα βρέφη και έχουν ξεκινήσει μια έρευνα για να προσπαθήσουν να εξηγήσουν γιατί πεθαίνουν τόσα πολλά αγέννητα και νεογέννητα βρέφη.

Η Hearld στη Σκωτία αναφέρει :

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για μια απότομη αύξηση των θανάτων μεταξύ νεογέννητων βρεφών στη Σκωτία.

Τα όρια ελέγχου και προειδοποίησης έχουν σχεδιαστεί για να επισημαίνουν στις ομάδες δημόσιας υγείας όταν οι θάνατοι νεογνών, η θνησιγένεια ή άλλοι βρεφικοί θάνατοι συμβαίνουν σε απροσδόκητα υψηλά ή χαμηλά επίπεδα που μπορεί να μην οφείλονται στην τύχη.

Αν και το ποσοστό κυμαίνεται από μήνα σε μήνα, το ποσοστό για τον Σεπτέμβριο – σε 4,9 ανά 1000 γεννήσεις ζώντων – είναι στο ίδιο επίπεδο με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας (PHS), που είναι ένας από τους φορείς που ερευνούν αυτή τη στιγμή το ζήτημα, ανακοίνωσε ότι το γεγονός ότι έχει ξεπεραστεί το ανώτατο όριο ελέγχου «υποδεικνύει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να υπάρχουν παράγοντες πέρα ​​από τυχαίες διακυμάνσεις που μπορεί να έχουν συμβάλει στον αριθμό των θανάτων που σημειώθηκαν». 

Κάτι παρόμοιο αναφέρει και το BBC: 

«Τουλάχιστον 21 μωρά κάτω των τεσσάρων εβδομάδων πέθαναν τον Σεπτέμβριο, ποσοστό 4,9 ανά 1.000 γεννήσεις.

Τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας ποικίλλουν ευρέως από μήνα σε μήνα, αλλά η αύξηση είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμένεται. Η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας (PHS) και άλλοι φορείς θα εξετάσουν τώρα εάν η πανδημία του Covid ή άλλοι παράγοντες μπορεί να κρύβονται πίσω από την αύξηση.

Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των νεογνών είναι λίγο πάνω από δύο ανά 1.000 γεννήσεις».


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις