Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Όταν η Ελλάδα υιοθετεί το δόγμα του ΝΑΤΟ: «Πού είναι οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας;»


 Η ρητορική του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ενάντια στη Ρωσία πέρασαν μέσα σε ομιλία του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας. Τι σηματοδοτεί αυτό για την Ελλάδα; «Έχουμε ενταχθεί απόλυτα στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ» λέει ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας.

Την ώρα που η ελληνική διπλωματία προετοιμάζεται για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 8 Δεκεμβρίου στη Μόσχα, οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, από το βήμα του 15ου συνεδρίου της Βαλτικής για την Άμυνα στην Εσθονία προκαλούν ερωτήματα και ανησυχία διότι μάλλον δημιουργούν ένα «αγκάθι» πριν από τη σημαντική συνάντηση.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στη Ρωσία τονίζοντας ότι «οι ενέργειες της φαίνεται να υποτιμούν τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη που το ΝΑΤΟ έχει δηλώσει ρητά ότι υπερασπίζεται».

«Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προετοιμαστεί για μακρύ αγώνα στις σχέσεις της με τη Ρωσία υιοθετώντας μια σταθερή διττή προσέγγιση. Από τη μία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους μας αποδοτικά για να δώσουμε μια αξιόπιστη, καλά ισορροπημένη, αναλογική και βιώσιμη απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, συνεπώς θα πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική και αμυντική στάση μας εφαρμόζοντας πλήρως όλα τα σχετικά δόγματα και αναπτύσσοντας τις απαιτούμενες δυνάμεις σε κάθε τομέα» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Ωμή διαστρέβλωσης της πραγματικότητας»

Για τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), Νίκο Ζώκα, η τοποθέτηση αυτή του Έλληνα υπουργού Άμυνας είναι ταυτόσημη με τις θέσεις του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.

«Αναπαρήγαγε όλη την επιχειρηματολογία του ΝΑΤΟ χωρίς να αποκλίνει ούτε στα σημεία στίξης» είπε χαρακτηριστικά. «Πού είναι οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας;» διερωτήθηκε.

Επισήμανε δε, ότι η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτόπουλου «βρίθει από ωμή διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε όλα τα ζητήματα που θέτει. Μιλάμε για μνημείο ωμής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας».

Όσον αφορά το σκέλος της τοποθέτησης του υπουργού, ο κ. Ζώκας παρατηρεί ότι ενωθήκαμε σε μία στρατιωτική συμμαχία που επικεντρώνεται στην υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας: «Εδώ είναι για γέλια διότι από τη μόνη χώρα που απειλούμαστε είναι από την Τουρκία που είναι μια χώρα σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και απειλούμαστε από αυτό τον σύμμαχο, όχι από τη Ρωσία».

«Η χώρα μετατρέπεται σε στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ»

«Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ βάθυνε περαιτέρω την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Με την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας όλη η χώρα μετατρέπεται σε στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ και ορμητήριο επιθέσεων σε άλλους λαούς μεταξύ αυτών και της Ρωσίας» τόνισε ο κ. Ζώκας και πρόσθεσε ότι «τα πλοία μας πάνε στη Μαύρη Θάλασσα, τα αεροπλάνα μας συμμετέχουν στις ασκήσεις. Μέχρι και στη Νορβηγία έφτασαν για να ενταχθούμε απόλυτα στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ «ο λαός πρέπει να καταλάβει γιατί γίνεται όλο αυτό» επισημαίνοντας ότι «η αστική τάξη της Ελλάδας θέλει να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της θέση κι έχει επιλέξει αυτό να γίνει μέσα από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και ΕΕ και γι' αυτό τόσο πολύ ευθυγραμμιζόμαστε με τις αποφάσεις τους χωρίς να παρεκκλίνουμε ούτε πόντο».

«Και γι' αυτό γίνεται αυτή η αισχρή και ωμή διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Θυμίζω ότι πριν από δύο χρόνια ο ίδιος υπουργός είχε πει ότι "οι Έλληνες ματώσανε δίπλα στους Αμερικανούς στους διάφορους πολέμους κι αν χρειαστεί αυτό θα ξαναγίνει". Αυτά δεν είναι δικά του λόγια, είναι η θέση της κυβέρνησης, δηλαδή ότι τα παιδιά του ελληνικού λαού μπορεί να πάνε στα διάφορα μέτωπα, να σκοτωθούν για ξένα συμφέροντα» κατέληξε ο κ. Ζώκας προσθέτοντας ότι το «κίνημα της Ειρήνης είναι κάθετα αντίθετο και με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθεί αυτό να το αποτρέψει».

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις