Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Πιο κοντά οι γαλλικές κορβέτες Gowind για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό-Μεγάλη μάχη Ολλανδών και Γάλλων


 Τρεις κορβέτες Gowind +1 σε διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Ναval Group-Τα σενάρια φούντωσαν από την επίσκεψη του Γάλλου ΥΠΕΞ στην Αθήνα--Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι οι ελληνικές Κορβέτες θα είναι τρομερές ναυτικές πλατφόρμες μάχης, οι οποίες υπερισχύουν κατά πολύ των Τουρκικών Κορβετών

Καθώς συνεχίζονται οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Naval Group και της ελληνικής κυβέρνησης για την παραγγελία τριών Φρεγατών (FDI), συν μια προαιρετική τέταρτη, μια άλλη μάχη εκτυλίσσεται η οποία αφορά την ολλανδική πρόταση, αναφέρει γαλλικό ΜΜΕ.

Στο μεταξύ τα σενάρια φούντωσαν από την επίσκεψη του Γάλλου ΥΠΕΞ στην Αθήνα 

1111
Μη επιβεβαιωμένες ελληνικές πληροφορίες, μιλούν για προβάδισμα των Γάλλων, έναντι τόσο των Ολλανδών όσο και των Ιταλών, που θέλουν να συμμετάσχουν και αυτοί στον ελληνικό διαγωνισμό.

Αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η ελληνική και η γαλλική πλευρά διεξάγουν πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με στόχο την αγορά τουλάχιστον Τριών Κορβετών Gowind , πιθανόν 3100 τόνων, με τι οποίες το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, θα καλύψει τις ανάγκες του για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον, μαζί με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Όποιος πάρει την δουλειά με τις Κορβέτες, θα έχει την δυνατότητα να υποστηρίζει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, για τα επόμενα χρόνια, κάτι που αφορά βέβαια και τις γαλλικές φρεγάτες FDI.

Οι Γάλλοι όπως είναι φυσικό μετά την απόφαση της χώρας μας για τις Belhara, θέλουν να κερδίσουν και την αγορά των Κορβετών, αναλαμβάνοντας εργολαβικά τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις.

Το χρήμα είναι πολύ, ενώ εξασφαλίζονται και μελλοντικές εργασίες, για αυτό κυρίως Γάλλοι και Ολλανδοί κονταροχτυπιούνται, με τους πρώτους να έχουν έως τώρα το προβάδισμα, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις.

Πάντως οι γαλλικές Κορβέτες στην έκδοση 3100 τόνων, αποτελούν  σίγουρα πολύ καλή επιλογή εφόσον όλα πάνε καλά για την γαλλική πλευρά, και θα δώσουν τρομερές δυνατότητες στην ελληνική πλευρά σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις