Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Σουηδία: Οι λγότεροι νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ε.Ε. - Ελλάδα: Και νέο lockdown στον ορίζοντα

 Τραγική η σύγκριση για την κυβέρνηση των 15 και πλέον χιλιάδων θανάτων από κορωνοϊό υπογραμμίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής των lockdown

Την Σουηδία τώρα επικαλούνται ως παράδειγμα οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και αναζητούν στον επιτυχημένο σουηδικό μοντέλο τις

λύσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν την εξέλιξη της πανδημίας χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε lockdown.

Συγκεκριμένα, ολοένα και περισσότερο συζητείται, το τελευταίο διάστημα, το παράδειγμα της Σουηδίας όσον αφορά στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Παρά το γεγονός ότι η πολιτική που ανέπτυξε η κυβέρνηση της Στοκχόλμης, πριν από την ευρεία διανομή του εμβολίου, προκάλεσε σειρά επικρίσεων, τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως που οι κυβερνήσεις επιλέγουν την αποφυγή ενός lockdown, το οποίο θα απέβαινε ζημιογόνο για την παγκόσμια οικονομία, οι σουηδικές πρακτικές μελετώνται από τα αρμόδια επιτελεία.

Σύμφωνα με τα διεθνή επιδημιολογικά στοιχεία, η Σουηδία είναι η χώρα της Ευρώπης όπου έχουν καταγραφεί οι λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με την υπόλοιπη Γηραιά Ήπειρο. Συγκεκριμένα, οι νεκροί είναι 1.500 ανά ένα εκατομμύριο, χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τον μέσο όρο θανάτων της Ευρώπης, που είναι 1.800 απώλειες ανά ένα εκατομμύριο.

Στη Σουηδία επίσης  καταγράφεται, και ένας από τους χαμηλότερους αριθμούς κρουσμάτων, καθώς αναφέρονται 100 λοιμώξεις ανά ένα εκατομμύριο, σε σχέση με τις 800 της Αυστρίας, τις 700 του Βελγίου και τις 500 της Βρετανίας.

Την ίδια ώρα που η Σουηδία από «μαύρο πρόβατο» της υγειονομικής κρίσης ξαφνικά αναβαθμίζεται σε υπόδειγμα, η Ελλάδα που εφάρμοσε με κυβερνητικές εντολές και οδηγίες της επιτροπής «ειδικών» το πλέον σκληρό lockdown της Ευρώπης, τώρα συζητάει να εφαρμόσει την τρίτη δόση του εμβολίου σε όλο τον εμβολιασμένο πληθυσμό ανεξαρτήτως αντισωμάτων.

Προφανώς σε πανικό ευρισκόμενη η κυβέρνηση αλλά και η επιτροπή αλλάζουν κάθε μέρα τα δεδομένα σχετικά με την περίφημη τρίτη δόση και την ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού με αποτέλεσμα την σύγχυση και τον εκνευρισμό της κοινής γνώμης.

Επιπλέον η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος Ηλία Μόσιαλου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ενός ακόμα γενικού lockdown αφού ο κ. Μόσιαλος επί λέξει ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις στην ΕΡΤ πως «Αν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει διλήμματα, με έσχατο το lockdown»

Εμείς από την πλευρά μας ως Pronews.gr υπενθυμίζουμε πως από την πρώτη στιγμή είχαμε αναφέρει την Σουηδία ως ένα επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης όταν τα εξαγορασμένα από τα «πακέτα Πέτσα» media ασκούσαν προπαγάνδα ψεύδους και τρομοκρατίας λέγοντας πως στην Σουηδία είναι χιλιάδες τα θύματα.

Μια απλή ματιά στα στατιστικά στοιχεία αρκεί για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο για το ποια διαχείριση ήταν σοφή.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις