Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Α.Γεωργιάδης: Και 50.000 κρούσματα να έχουμε δεν μπαίνουμε σε lockdown - Ή θα πληρώνετε τα τεστ ή θα χρεωκοπήσουμε


 Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν θα μπει σε lockdown, ακόμα και εάν έχει 50.000 κρούσματα την ημέρα, γιατί όπως ισχυρίστηκε η αγορά πρέπει να κινηθεί. 

«Αυτός που έχει εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και περιμένει την τρίτη είναι προστατευμένος. Δεν είναι μηδέν τα δύο προηγούμενα εμβόλια, έχει αντισώματα, έχει κυτταρική ανοσία. Μην μας πιάνει πανικός» δήλωσε.

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως με την Όμικρον ελάχιστοι μπαίνουν στις ΜΕΘ: «Και 50.000 κρούσματα να έχουμε την ημέρα, δεν χρειάζεται πανικός».

Ο Α.Γεωργιάδης στη συνέχεια υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αφήνει την αγορά να κινηθεί αυτές τις μέρες και μετά θα μπει «φρένο» στην κινητοποίηση που φέρνουν οι γιορτές, αλλά lockdown δεν θα επιβληθεί.

«Ανακοινώθηκαν χθες τα μέτρα για αυτές τις ημέρες. Την άλλη εβδομάδα θα συνέλθει εκ νέου η Επιτροπή για να δούμε εάν υπάρχει κάποια έκρηξη. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επόμενη εβδομάδα, πάλι ήπια. Με την αρχή του χρόνου θα έχουμε λίγα παραπάνω μέτρα, όχι lockdown, απλώς και μόνο για να μπει ένα φρένο».

«Η Επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει. Να δουλέψουμε καλά στις γιορτές, δεν χρειάζεται πανικός. Η Ελλάδα παραμένει με ανοιχτή οικονομία και αγορά. Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για μάζεμα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση» πρόσθεσε.

Επί της ουσίας ο Α.Γεωργιάδης κάνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν θα μπει σε lockdown ακόμα και εάν έχει 50.000 κρούσματα, κάτι με το οποίο μεν συμφωνούμε, γιατί το lockdown δεν έχει δείξει να βοηθά, από την άλλη δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, καθώς πέρσι κλείναμε με ελάχιστα κρούσματα και φέτος προσπαθούν να τα κρατήσουν όλα ανοιχτά για λόγους οικονομίας, αλλά και για να μην εξοργίσουν τους εμβολιασμένους. 

Αντέχει η τσέπη των πολιτών το PCR test;

Στο μεταξύ, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν δυσαρεστηθεί με τις τιμές των τεστ για κορωνοϊό, ιδιαίτερα για το PCR test το οποίο φτάνει τα 60 ευρώ, ένα κόστος αρκετά βαρύ για τον Έλληνα πολίτη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η Ελλάδα έχει τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη σχετικά με το PCR test, ενώ τα rapid και self test είναι σε πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Ο υπουργός είναι κάθετος στο να διατίθενται δωρεάν τα rapid test στους εμβολιασμένους: «Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια αυτά και θα χρεωκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;» είπε.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις